УКР РУС

Ярмоленко у матчі Борусія Дортмунд – Вольфсбург. Провал чи ні?

15 січня 2018 Читать на русском

Вінгер Борусії Дортмунд Андрій Ярмоленко непереконливо зіграв проти Вольфсбурга в рамках 18 туру Бундесліги (0:0). Але чи варто називати гру Андрія провальною, спробував розібратись "Футбол 24".

Низька оцінка від німецьких ЗМІ

28-річний українець мав щонайменше дві стовідсоткові нагоди для взяття воріт, однак у вирішальний момент демонстрував нікудишню влучність. Саме через погану реалізацію гольових нагод найбільше дісталось Ярмоленку, який в цілому виглядав доволі активно.

Борусія Д не змогла перемогти Вольфсбург, Ярмоленко змарнував декілька хороших шансів

Авторитетне видання Kicker оцінило гру Ярмоленка найнижчим балом серед усіх гравців Борусії (4,5). Крім українця, від німецького ЗМІ також добряче дісталось Толяну, Ісаку, Кагаві та Вайглю, які отримали по 3,5 бала за свою гру.

Тим часом видання Ruhr Nachrichten критикує Ярмоленка за прийняття неправильних рішень. "Українець опинявся в епіцентрі майже усіх небезпечних ситуацій поблизу воріт Вольфсбурга, але завжди приймав фатальні рішення. Після цього він втратив впевненість у собі", – пише Ruhr Nachrichten, яке також поставило Ярмоленку найнижчий бал у дортмундській команді (4,5).

Німецький Eurosport і взагалі пише, що "Ярмоленко був трагічною фігурою" у складі Борусії через нереалізацію гольових моментів. "В українця був поганий день. Він був доволі помітним, але на завершальній стадії ніяк себе не проявив", – відзначає Eurosport.

Найнижчий бал від WhoScored

Статистичний портал WhoScored також низько оцінив гру Ярмоленка у матчі з Вольфсбургом. Українець разом з Ісаком отримав найнижчий бал серед гравців основного складу Борусії Дортмунд – 6.4.

Найкращий гравець матчу за оцінками компанії InStat

На відміну від німецьких ЗМІ, цифри говорять, що Ярмоленко провів далеко не найгірший матч у своїй кар'єрі. Більше того, за оцінками компанії InStat Ярмоленко – найбільш корисний гравець матчу з Вольфсбургом. Як повідомляє zbirna.com, спираючись на дані InStat, українець за 77 хвилин виконав 72 ТТД з браком 28% та провів гру дуже інтенсивно. Андрій разом з Санчо завдав найбільше ударів по воротах (4), але жодного разу не влучив у ствір. Також українець виконав найбільше гострих передач (7) серед усіх гравців Борусії (28). Щоправда, лише три з них виявились точними.

Ярмоленко розділив перше місце з Санчо за кількістю вдалих обіграшів (по 4) та взяв участь у 32-х атаках своєї команди, а це друге місце після Піщека (43). Але якщо брати до уваги швидкі атаки, то тут українцеві немає рівних у Борусії (9). А ось у якому компоненті Андрій і став найгіршим, так це точність передач, яка склала у нього лише 72%. В сумі українець виконав 32 паси.

Відео дій Ярмоленка