УКР РУС

Ярмоленко: У матчах зі Словенією розпочнеться нова ера для України

14 листопада 2015 Читать на русском

Вінгер збірної України Андрій Ярмоленко поділився думкою про команду Словенії, а також розповів про невдалий досвід виступів у плей-офф.

"Матч проти Іспанії? Було складно. І хоч ми створили чимало моментів, заради справедливості слід сказати, що і в іспанців вони були. Тож не можна сказати, що ми їх повністю переграли, а вони здобули перемогу завдяки везінню.

Іспанія за рівнем виконання стоїть вище за нашу збірну. Звісно, в окремій грі ми могли б  їх переграти і це видавалося досяжним у нашому останньому матчі в Києві.

Звісно, я дивився матч проти Словенії у 1999 році, переживав, бо дуже хотів, щоб українці перемогли. Всі думали, що Україна обіграє словенців і спокійно вийде на фінал Євро-2000. Але  футбол  тим і цікавий, що тут є сенсації та несподіванки. Гравцям, багато з яких уже стали тренерами, не вдалося пройти цей бар‘єр. Сподіваємося, ми зможемо це зробити.

Але від 99-го пройшло вже багато часу, футбол не стоїть на місці. Це вже зовсім інше покоління гравців. Тому на першому плані все ж не реваншистські настрої, а бажання потрапити на чемпіонат Європи. Незалежно від суперника, ми маємо вирішити це завдання. На мою думку, з тими гравцями, що є у нас, ми заслуговуємо грати на Євро.

Треба розуміти, що це протистояння складається не з однієї гри, а з двох. Впевнений, буде закрита гра з обох сторін. Звісно, нам треба атакувати, тому що ми граємо вдома. Слід зробити гандикап, але не можна бігти в атаку беззастережно, бо в такому разі нас можуть упіймати на контратаці. А всі знають, що таке гол, пропущений на своєму полі. Треба грати збалансовано, шукаючи свої моменти. Взагалі,  найважливіше - створювати шанси. Якщо їх буде стільки, скільки було у матчі з іспанцями, необхідно реалізовувати їх з "холодною головою".

Треба перервати цю невдалу серію "плей-оффів". Колись це обов’язково трапиться і, сподіваюся, це станеться найближчим часом. Ми гратимемо для всієї нашої країни, щоби потішити земляків таким турніром, як Євро.

Україна поки у "плей-офф" не перемагала? Як на мене, це просто збіг обставин. Ці матчі грали різні покоління гравців. Якби я сам програв 5 "плей-оффів", тоді, можливо, би  виник комплекс. Впевнений, що ми зламаємо цю прикру традицію і у нас розпочнеться нова ера. Найголовніше - треба виграти у першому матчі", - розповів Ярмоленко.

Стежте за всіма найцікавішими подіями, що передують матчу плей-офф до Євро-2016 між збірними України та Словенії, у режимі LIVE.