УКР РУС

Ярмоленко став жертвою тонкого тролінгу легенди Арсенала після Челсі, а експерти оцінили шанси Вест Хема вилетіти

26 вересня 2018 Читать на русском

Андрій Ярмоленко шокував фанатів Вест Хема своїм промахом у моменті, коли міг принести перемогу над Челсі в 6-у турі АПЛ. Експерти британського телебачення, колишні гравці, оцінили дії українця.

Ярмоленко досі на вустах англійської преси після останніх матчів "молотів". Те, як Андрій не влучив у ворота головою з кількох метрів, стало дуже обговорюваною темою не на один день. Так, гра на другому поверсі ніколи не була його вагомим козирем, але в такій силовій лізі, як АПЛ, цим моментам приділяють значну увагу. Легенда лондонського Арсенала, дворазовий чемпіон Англії, володар Кубка кубків Пол Мерсон зізнався, що не міг повірити тому, свідком чого став.

Гравці Вест Хема креативно покарали Ярмоленка за промах у матчі з Челсі

"Це те, що ви називаєте 100-відсотковим гольовим шансом. Тобі викладають момент на блюдечку, треба взяти ножа і виделку і просто забити гол. Ви не можете знайти аргументи на користь хлопця, адже він гравець високого рівня", – заявив колишній атакувальний півзахисник, який забив майже 100 голів за "канонірів", граючи на позиції екс-динамівця.

Екс-хавбек Челсі Стів Сідвелл також взяв участь у шоу на Sky Sports і спробував знайти виправдання українцю: "Коли такий м'яч летить до тебе, здається, що це займає секунд 10. Ти чекаєш, і чекаєш, і чекаєш – і в останній момент втрачаєш концентрацію".

Ці слова підштовхнули відомого своїми жартами Мерсона знову вдатись до улюбленого тролінгу. Цього разу за рахунок Ярмоленка.

"Коли м'яч летить до нього, він починає думати: "Гаразд, що тепер сказати газетам після, кому я повинен подякувати". А потім бабах, і він пробиває повз ворота", – пожартував Пол.

А тим часом експерти сайту FiveThirtyEight оцінили ймовірність того, що команда українця опуститься в Чемпіоншип за підсумками сезону. Вест Хем програв 4 стартові матчі, після чого оговтався, набрав 4 пункти і на 2 очки відірвався від зони вильоту в АПЛ. У лондонців є амбіції як мінімум на топ-10 (до верхньої половини зараз мінус 5), але поки ситуація виглядає для його фанатів не дуже весело.

Ймовірність вильоту в 2-й дивізіон становить немаленькі 23%, а ось шанси на єврокубки дорівнюють одиниці. На щастя, є ще 4 клуби, шанси яких вилетіти ще більші: Фулхем (26%), Бернлі (34%), Кардіфф (52%) і Хаддерсфілд (53%). А ось стати чемпіонами найбільші шанси має клуб іншого українця – Манчестер Сіті Зінченка (48%), далі йдуть Ліверпуль (36%) та Челсі (9%).

Ярмоленко програв Арнаутовічу у вікторині з історії – забув про Реброва, не знає Євтушка й уник розгрому через Вороніна