УКР РУС

Ярмоленко став найкориснішим гравцем України у матчі з Туреччиною

9 жовтня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний експерт Євген Гресь проаналізував гру збірної України у матчі проти Туреччини (2:2).

"Андрій Пятов. Відбив 4 удари, впевнено відпрацював на виходах (4 рази), точність передач – 84%, причому довгих – 75%. Почав гольову атаку, яка призвела до другого взяття воріт. Загалом, особливих претензій бути не повинно – в черговий раз довів, що не випадково виходить на поле в 38-ми (!) останніх офіційних матчах збірної України поспіль. Міг, звичайно, стати героєм поєдинку, але статистика відбитих пенальті в національній команді все одно вражає – за кар'єру відбив 3 з 6 ударів з позначки!

Олександр Кучер. Виконав 89 ТТД, брак – 18%. Виграв 55% єдиноборств, здійснив 17 відборів, перехоплень і підбирань. Занадто велика різниця в помилках по тайму: в першому брак склав 13%, у другому – 23%.

Іван Ордець. Для дебюту на офіційному рівні – дуже і дуже непогано. В активі 88 ТТД при браку в 15%. Виграв 71% всіх єдиноборств, при цьому на другому поверсі – 9 з 13–ти. Лідер команди за кількістю перехоплень – 9. Рівно провів обидва тайми: до перерви брак був 15%, після перерви – 14%.

Два такі різні тайми, або Що з Коноплянкою? Перші підсумки матчу Туреччина – Україна

Богдан Бутко. Можливо, це був його найгірший матч за останній місяць, протягом якого він провів на полі найбільше хвилин серед усіх учасників поєдинку (польових гравців збірної України). Втім, з фізикою у цього захисника ніколи не було проблем. Здійснив 64 ТТД, брак – 25%. Виграв 44% єдиноборств, вдалими виявилися тільки 2 відбори з 5. Точність передач – 79%. Виконав одну флангову передачу, хоча забігав на всі 5. Різниця в браку по тайму – просто катастрофічна (14% – 38%).

Едуард Соболь. Мабуть, саме на його долю випало найскладніше випробування – довелося грати проти Емре Мора, який тільки в обіграш йшов 20 (!) разів. Захисник "Зорі" виконав 105 ТТД з браком в 20%. Виграв 53% єдиноборств, але зробив 3 фоли. Записав в актив 21 відбір, перехоплення і підбір – найкращий результат в команді. Завдав один удар по воротах, зробив дві флангові передачі, навіть у офсайд потрапив! Точність передач – 87%, а це третій результат серед усіх наших збірників. Віддав по 10 пасів на Євгена Коноплянку та Віктора Коваленка. Другий тайм, як і більшість, провів гірше. До перерви пограв 2 єдиноборства, після – 5.

Тарас Степаненко. Здійснив 105 ТТД, брак – 24%. Лідер "синьо-жовтих" за кількістю єдиноборств – 24 (виграв 63%). 8 разів вступав у відбір м'яча – 4 рази успішно. Зробив 6 фолів, а це 43% від усіх порушень правил команди. В активі 2 гострі передачі і 3 довгі. Якщо не брати до уваги захисників, то найчастіше пасував на Кравця (6) і Ярмоленка (4). Після перерви теж трохи підсів: в першому таймі брак був 18%, у другому – 30%. У першому таймі програв 2 єдиноборства, в другому – 7. Боротьба, що не крути, стала ключовим фактором нашої поразки в другій 45-хвилинці.

Віктор Коваленко. Виконав 70 ТТД, брак – 19%. Начебто все добре (14 єдиноборств, 57% з них виграно, 3 удари по воротах, 3 обіграші, 14 відборів, перехоплень і підбирань, 7 матчів у швидких атаках, всього 2 неточні передачі за матч), але... Тільки 1 гострий пас, 1 передача в штрафну, 1 удар в площину воріт. 9 разів віддавав пас Коноплянці, 4 – Ярмоленку. У першому таймі було 22 ТТД, у другому – 48.

Туреччина – Україна. ДеМОРалізація. Наші оцінки

Олександр Зінченко. Виконав за тайм 33 ТТД, брак – 15%. Неоднозначна оцінка. У двох матчах відбіркового турніру жодного разу не пробив по воротах, але у нього було 9 єдиноборств за 45 хвилин, 3 рази вступив в відбір м'яча. Зробив 1 гостру передачу і 1 фланговий пас. Коноплянці віддав 5 передач, Ярмоленку – 3.

Андрій Ярмоленко. Найкорисніший гравець матчу за ефективністю всіх ТТД, а їх у нього було 89 (брак – 31%). Забив гол, віддав гольовий пас. Завдав 3 удари по воротах, виконав тільки 2 обіграші, але відразу 8 гострих передач. Зробив 4 простріли, 15 разів вступав у відбір, перехоплення і підбір м'яча. Взяв участь в 10-ти швидких атаках, а це 71% всіх контрвипадів команди. Втім, теж провів два різних тайми. До перерви грав з браком в 19%, після відпочинку він склав 40%. У другому таймі програв 6 єдиноборств з 7, віддав 11 неточних передач.

Євген Коноплянка. Здійснив 74 ТТД, брак – 28%. Провів один з кращих матчів за збірну за останній час, хоча довів свою серію без забитих м'ячів в офіційних поєдинках національної команди до 941 хвилини. Знову бив виключно з-за меж штрафного майданчика. Втім, заробив 3 фоли, зробив 5 вдалих обіграшів з 8. Зробив 4 флангові передачі, 7 раз намагався доставити м'яч у штрафну, але жодного разу не зробив це успішно. Стандарти теж залишають бажати кращого. На оборону працював, але робив це в півтора рази рідше, ніж, наприклад, Андрій Ярмоленко.

Артем Кравець. Класика нападника – забив гол, заробив пенальті. Які можуть бути ще питання? Яка різниця, що 38 ТТД, а брак – 55%? Що 2 виграних єдиноборства з 10-ти? Інша справа, чи є впевненість в тому, що нападник зробить результат завтра. Все ж з 3 моментів бажано забивати хоча б 2, але і на тому спасибі", – написав Гресь у фейсбуці.

Україна – Косово. Кваліфікаційний раунд ЧС-2018. Анонс

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях