УКР РУС

Ярмоленко підписав фантастичний контракт із "Динамо", наш лідер не залежаний товар, – Суркіс

22 вересня 2016 Читать на русском

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував ситуацію з трансфером Андрія Ярмоленка.

"Можливо, Андрій і отримав пропозицію з "Евертона" за 7 годин, але я-то – за півтора. Зрозуміло, що відпустити в останній момент провідного гравця, не купивши нікого натомість, президенту було б неправильно. Ярмоленко власноруч підписав п'ятирічний контракт навіть не на поліпшених – на фантастичних умовах. Можна сказати, що він отримав свого роду страховий бонус, який зобов'язаний відпрацьовувати в повній мірі.

І у мене немає поки до нашого провідного футболіста ніяких питань. Можливо, в цьому сезоні грає не так яскраво, як у попередніх, але тому є причини. Як вам відомо, у нього була травма спини, але він уже приєднається до загальної групи. Всі ми розуміємо, що "Динамо" з Ярмоленком і без – це дві різні команди.

Я не отримав нормальної вартісної пропозиції, що спонукала б мене сісти за стіл переговорів і провести ґрунтовну розмову. Особисто мені ініціатива англійського клубу стала відома, повторюся, за півтора години до закриття вікна. І якщо коли в Андрія залишався рік контракту, я відхилив, скажімо делікатно, пропозицію дортмундської "Боруссії", що звернулася до нас в останній момент, чи міг тепер, коли у гравця з "Динамо" угода ще на чотири з половиною роки, діяти інакше?

Я не працюю у "швидкій допомозі". Якщо хтось хотів купити Ярмоленка, до нас потрібно було звернутися за 15 або принаймні за 10 днів. А тут – "Евертон" не зміг, скажімо прямо і відверто, купити Сіссоко і вирішив вдатися до пожежного варіанту. Але наш лідер – не залежаний товар, який продавець тільки і мріє збути з рук. Тож у нас з Андрієм може бути різний погляд на ситуацію. У кожного своя правда.

До розмов, буцімто у Ярмоленка не травма, а страйк, ставлюсь як до звичайної маячні, яку не хочеться навіть обговорювати. Знаю, що запустили його в народ експерти одного з телеканалів, де, між іншим, працює людина, що багато років віддала "Динамо" і відмінно знає мій телефон. Чому ж не подзвонити мені і не запитати, що насправді відбувається з Андрієм? Я б відповів – і не залишалося б жодного підґрунтя для балачок.

Для страйку у Ярмоленка не було ніяких підстав. Була травма, і в останній грі Ребров вирішив його поберегти. Чесно повідомивши пресі ще після матчу з "Наполі", що до "Зорі" він готуватися не буде. Андрій повинен відновитися до гри з "Олімпіком" і, набравши в ній потрібні кондиції, у всеозброєнні підійти до поєдинку з "Бешикташем", – розповів Суркіс.

Ярмоленко: "Президент клубу пообіцяв мені, що якщо буде пропозиція, то мене відпустять. Але так не сталося"

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях