УКР РУС

Ярмоленко: Перший рік у Німеччині був величезним досвідом

21 травня 2018 Читать на русском

Нападник Борусії Д Андрій Ярмоленко розповів про свій дебютний сезон у Бундеслізі.

"Безумовно, це був величезний досвід. Доводиться, по суті, по-новому проходити деякі футбольні речі. Звикати до іншого менталітету, налагоджувати комунікації, завойовувати довіру хлопців. Але я довго до цього йшов, тому не скаржуся. Був готовий до всього того, що мені треба було пройти. В ігровому плані це, звичайно, зовсім інший рівень, ніж чемпіонат України. Тут багато всього нового, і я намагаюся постійно вчитися і працювати над собою.

Я не сперечаюся, що коли тільки прийшов, показував набагато кращий футбол, ніж потім. Але тут справа не тільки в мені і не тільки в травмі. Спад настав у всієї команди, і я по собі відчував, як грав у перших матчах і як – потім. Результати погіршилися, але провал носив колективний характер. Мені здається, що на певному етапі пропала якась впевненість. Та, що була на початку сезону.

Можливо, психологія і стала причиною всіх наших проблем. Програли один матч, другий, третій, пішов тиск уболівальників, ЗМІ. Не виключено, що з цим ми і не впоралися", – розповів Ярмоленко Команді 1.

Раніше повідомлялось, що Андрій полетів з командою в США на товариський матч проти Лос-Анджелеса.