УКР РУС

Ярмоленко: Навіщо стільки арбітрів, якщо амуніцію може перевірити лише один?

26 квітня 2013 Читать на русском

Напередодні гри з "Дніпром" 23-річний півзахисник "Динамо" Андрій Ярмоленко, який став останнім часом лідером столичної команди, розповів про очікування від матчу та ще багато цікавого.

- В останніх трьох турах ви не йдете з поля без забитого м'яча. Чи можна сказати, що знаходитеся в оптимальній формі?

- Мені складно судити, оптимальна це форма чи ні. Але, звичайно ж, радий, що мої голи приносять користь команді.

Хочу продовжувати в тому ж дусі: забивати, віддавати передачі. Найголовніше - не зупинятися на досягнутому.

- Слідкуєте за тим, як вашу гру оцінюють журналісти?

- Не скажу, що приділяю цьому особливу увагу. Природно, цікавлюся, які оцінки ставлять ваші колеги, але без фанатизму: ніколи не засмучувався через низьку оцінки і, навпаки, чи не літаю у хмарах унаслідок високої.

- Вважаєте себе стабільним гравцем?

- Скажу так: вважаю, що мені є до чого прагнути. У сучасному футболі відомі два гравці, які незмінно виступають стабільно - Мессі і Кріштіану Роналду. Більше того, вони завжди грають на найвищому рівні. Для мене ці футболісти є зразком - вони регулярно забивають і майже завжди показують класну гру.

- За кого вболівали у півфіналах Ліги чемпіонів?

- Скажу чесно: ні за кого. Просто дивився класний футбол і був трохи в шоці від результатів. Напевно, ніхто не міг припустити, що "Барселону" хтось так обіграє. Але "Баварія" зіграла набагато сильніше і перемогла заслужено. Сподівався, що у фіналі буде "Реал", але після гри в Дортмунді його шанси, прямо скажемо, виглядають не дуже переконливо.

- Багато експертів зійшлися в думці, що матч з "Зорею" в минулому турі став для "Динамо" найкращим у цьому чемпіонаті. Ви теж так вважаєте?

- Важко сказати напевно. Але у цій грі у нас дійсно багато що вдавалося. Ще до перерви забили два м'ячі, чого, як відомо, давно не вдавалося. Думаю, це команду трохи раскріпостило, і ми в результаті грали у своє задоволення.

- Які весняні поєдинки ще можете занести в актив?

- Матчі з "Бордо" складно виділити, хоча я вважаю, що ми сильніші за французький клуб. В принципі, з "Шахтарем" грали непогано, але, на жаль, поступилися. А в інших матчах чемпіонату зустрічалися з суперниками, які поступаються нам у класі, тому їх теж особливо і не відзначиш.

- Наприкінці минулого чемпіонату "Динамо" втратило очки в Луганську, яких не вистачило в чемпіонській гонці з "Шахтарем". Зараз на "Зорю" був особливий настрій?

- Так, причому, напевно, цього разу у нас був такий настрій, як у луганчан торік. Тоді їх, ясна річ, простимулювала третя сторона, тому вони буквально вмирали на полі. Зараз цього не було - ось все інакше і склалося.

- Ви були одним з тих, хто наприкінці першого тайму відтягав від арбітра Дениса Гармаша. Що він не поділив з суддею?

- Йому здалося, що "поза грою" не було, суддя вирішив інакше. Денис - емоційний хлопець, його іноді потрібно заспокоювати. Взагалі, під час матчу потрібно намагатися тримати емоції в собі, але це не завжди виходить.

- Коли вам востаннє здавалося, що арбітр до вас несправедливий?

- У грі з "Шахтарем", на мій погляд, суддя несправедливо повівся по відношенню не до мене особисто, а до моєї команди.

- Під час матчу у вас теж були питання до Годуляна...

- Мене довго не випускали на поле після того, як я за лінією одягав бутсу, а суперник якраз забив гол. Але потім переконався, що дійсно, є таке правило: гравець, який поправляють амуніцію, може вийти тільки коли гра зупиниться. Буквально через два дні такий же інцидент трапився з Дані Алвешем в Лізі чемпіонів. Судді теж тримали його на бічній лінії, поки м'яч не вийшов за межі поля.

Але, якщо чесно, мені це правило незрозуміле. Навіщо тоді стільки арбітрів, якщо амуніцію може перевірити тільки головний з них? Невже з цим не може впоратися резервний суддя?

- У боротьбі за друге місце визначальними будуть матчі з конкурентами - "Дніпром" і "Металістом"?

- Думаю, так. Вважаю, що і "Дніпро", і "Металіст" ми повинні перемагати. Адже за великим рахунком відступати нікуди.

- Олег Блохін говорив, що на команду психологічно тисне той факт, що потрібно в кожному матчі вигравати. Ви це відчуваєте?

- Думаю, це позначається на нашій грі. Адже всі хлопці розуміють, в якій команді грають, і що для "Динамо" означатиме третє місце. Тиск величезний, але, думаю, ми впораємося.

- Знаю, що в "Дніпрі" у вас багато друзів. Для вас цей поєдинок буде мати особливий підтекст?

- Друзі у мене по життю, але не на футбольному полі. На час матчу ми перетворюємося на суперників.

- З ким із гравців "Дніпра" хотіли б помінятися футболками?

- Чесно кажучи, я їх не колекціоную.

- Кого, на ваш погляд, варто побоюватися у складі суперника?

- Вважаю, що "Дніпро", насамперед, сильний командною грою. Найбільша небезпека виходить від трьох гравців - Коноплянки, Зозулі та Матеуса.

- В інтернеті час від часу з'являються новини про те, що вас хочуть бачити в своїх рядах європейські гранди. Вас це не відволікає?

- Ні, абсолютно. У мене є контракт з "Динамо", який я чесно виконую. На даний момент особисто на мене з приводу переходу в інший клуб ніхто не виходив.

- Але ви б хотіли коли-небудь спробувати свої сили в Європі?

- Думаю, кожен футболіст мріє зіграти на найвищому рівні. Я - не виняток. Але повторюся: поки у мене контракт з "Динамо", і мене все влаштовує.

- Для вас принципово перед ймовірною зміною клубу стати чемпіоном України?

- У мене вже є одна чемпіонська медаль. Але в той момент я не грав великої ролі в команді, матчах у семи-восьми виходив на заміну. Звичайно, хотілося б знову стати чемпіоном. Сподіваюся, в наступному сезоні ми повернемо титул в Київ.