УКР РУС

Ярмоленко: Мессі та Роналду також інколи не забивають по два пенальті поспіль

16 листопада 2014 Читать на русском

Лідер збірної України Андрій Ярмоленко розповів, що "синьо-жовтим" було важко грати на газоні стадіону "Жозі Бартель", та прокоментував ситуацію із нереалізованими пенальті у минулих матчах.

"За день до матчу ми тренувалися на цьому газоні і знали, що нас чекає.

Так, було видно, що поле не найкраще - дуже брудно і слизько. На такому газоні зробити, наприклад, різкий ривок убік взагалі неможливо - їде опорна нога і нічого з цим не поробиш. У цьому плані нам було, звичайно, трохи незручно.

Ну і сил в таких умовах витрачається більше звичайного. Саме з цієї причини ближче до 75-ій хвилини зустрічі всі хлопці дуже втомилися. Ті, хто виходив на заміну, активно рухалися, постійно відкривалися, пропонували себе для передач, але у інших футболістів вже просто не було сил, щоб вести гру в такому темпі. Цим і пояснюється те, що в кінці матчу ми просто намагалися тримати м'яч.

Чи втратив я впевненість в останніх матчах через незабиті пенальті? Мабуть, швидше ні. Так, два рази поспіль не реалізував пенальті. Що ж, у футболі буває і не таке. Мессі і Роналду теж іноді потрапляють у смугу невдач щодо реалізації пенальті. Я навіть дивився статистику і можу сказати, що і в одного, і в другого теж траплялося, що вони по два рази поспіль не реалізували пенальті", - розповів Ярмоленко.