УКР РУС

Ярмоленко: Лівий захисник "Олімпіка" грав щільно, тренери підказали зміщуватись в центр

4 березня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Капітан київського "Динамо" Андрій Ярмоленко розповів, чому в другому таймі почав більше зміщуватися з флангу в середину поля.

Лідер київського "Динамо" Андрій Ярмоленко після домашньої перемоги в 20-му турі над донецьким "Олімпіком" (1:0) поспілкувався з журналістами.

– Дуже важливо, що нам вдалося забити цей вирішальний гол.

– До цього також були хороші нагоди забити, але не вдалося. Чому?

– Це футбол. Так буває. Я не можу сказати, що в першому таймі в нас було багато моментів, дійсно гольові нагоди почали з’являтися вже в другому таймі.

– Вже знайшли порозуміння з новими партнерами по команді?

– Всі розуміють, що потрібен час для кращої взаємодії. Ще навіть місяць не пройшов, як вони з’явились в команді. Найголовніше – це прибавляти від гри до гри.

– В першому таймі у вас особисто мало що виходило. У другому таймі ви почали більше зміщуватись в центр і у вас з’явився простір і почали виникати моменти. Скажіть, ви відчули, що вам необхідно більше йти в центральну зону, чи це була установка головного тренера у перерві?

– Мені підказав тренерський штаб. Побачили, що зі мною щільно грає лівий захисник і сказали більше зміщуватись у центр для того, щоб урізноманітнити наші дії в атаці.

– Який зараз мікроклімат в команді? Пішов Макаренко, зараз не грає Хачеріді. Чи все добре в "Динамо"?

– У нас нормальний мікроклімат в команді. І завжди таким був. Звісно, важко розлучатися з друзями, проте це футбол. Необхідно рухатись далі. Бажаю Жені Макаренку, Саші Гладкому, Артему Громову тільки успіхів у нових клубах.

– Оціни якість газону на НСК "Олімпійський". Перший матч в 2017-му році, у якому стані поле?

– Я не знаю чому, але і минулого року, і цього року поле залишає бажати кращого. Я не хочу нікого образити. Зрозуміло, що люди працюють, але, якщо порівняти з полем у Запоріжжі, то там поле було набагато краще.