УКР РУС

Ярмоленко: Коли Суркіс сказав, що клуби домовилися, я одразу зібрав речі й полетів

29 серпня 2017 Читать на русском

Новачок дортмундської Борусіїї Андрій Ярмоленко прокоментував свій трансфер до чемпіонату Німеччини.

"Зараз мене переповнюють суперечливі почуття: радість, тому що я про такий перехід мріяв довгий час, і, нарешті, він здійснився, й невелике розчарування від того, що доведеться попрощатися зі своїми рідними людьми. За той час, який я провів у Динамо, можу їх називати саме так.

Хочу висловити слова подяки, в першу чергу, президенту клубу Ігорю Суркісу, а також Григорію Суркісу за те, що вони стримали своє слово й виконали все так, як обіцяли, й як ми домовлялися. Ігор Михайлович казав: Прийде твій час, і будеш грати в європейському топ-клубі. Все так і сталося. Ще раз переконався для себе, що людей старшого віку потрібно слухати (посміхається).

Звичайно, хочу подякувати кожному з тренерів, під керівництвом яких я грав ті роки, що провів у Динамо. У кожного з них я чомусь навчився, з кожним з них були й перемоги, й поразки, але в будь-якому випадку, я хочу всім подякувати. Ніколи не забуду нашу спільну роботу й те, що вони для мене зробили.

Безумовно, Динамо назавжди залишиться в моєму серці. Буду намагатися не пропускати жодної гри й, звичайно, переживати. Упевнений, що у команди є майбутнє й без мене. Динамо завжди мало й має у своєму розпорядженні хороших молодих футболістів, і нинішній тренерський штаб зможе мене спокійно замінити.

Що відчуваю? Звісно, я чекав пропозиції від хорошої команди, й коли подзвонив Ігор Михайлович та сказав, що є варіант, що клуби між собою домовилися, й залишається справа за малим – поїхати, пройти медогляд та підписати контракт, я відразу же зібрав речі й полетів.

Перші враження від Боруссії? Зустріли мене чудово, все пройшло на найвищому рівні. Відразу видно, наскільки серйозна ця команда. Сьогодні вдалося поспілкуватися з головним тренером, а ось майбутніх партнерів по команді, на жаль, не побачив. Петер Бос коротко пояснив, чого він хоче, а більш детально про гру Боруссії й вимоги до мене обіцяв розповісти, коли зустрінемося після ігор збірної.

Перспектива зіграти в Лізі чемпіонів проти Реала та Тоттенхема? Я чекаю не конкретної гри з Реалом чи ще з кимось, а просто хочу скоріше вийти на поле у футболці Боруссії й відчути атмосферу на стадіоні, відчути, як грати за переповнених трибун. Хочеться, щоб це сталося якомога швидше.

Які плани на найближчі дні? Я вирушаю до розташування національної збірної України, 2-го та 5-го вересня нам доведеться провести два матчі. Тренер сказав, щоб я повернувся 6-го, але я попросив у нього один додатковий день, щоб приїхати на базу Динамо та попрощатися з усіма хлопцями, персоналом, і він пішов мені назустріч, за що йому велика подяка. Тож після ігор збірної я планую приїхати до Києва, а вже 7-го вересня буду в Дортмунді готуватися до матчів у складі нової команди.

До Києва будете часто навідуватися? В Україні залишаються всі мої друзі й уже колишні партнери по команді. Я ні з ким не прощаюся назавжди, з усіма буду підтримувати зв'язок та за першої нагоди прилітати до Києва. Але самі розумієте, що зараз для мене найголовніше – постаратися якомога швидше адаптуватися в новій команді й, звичайно, необхідно вчити мову, щоб розуміти, про що говорять партнери. Перші півроку я приділю увагу тренуванням та вивченню німецької. Буду намагатися якомога швидше вивчити мову, хоча розумію, що вона непроста. Але нічого страшного.

Англійська? Вона у мене також не ідеальна (посміхається). Я завжди вважав, що коли футболіст приїжджає до закордонного клубу, він обов'язково має вчити мову тієї країни, в якій грає. Тепер і я опинюся на місці легіонера", – сказав Ярмоленко в інтерв'ю офіційному сайту Динамо.

Нагадаємо, Андрій Ярмоленко став найдорожчим в історії трансфером Динамо.

Конкуренти, нові виклики, шанси та труднощі. Перспективи Андрія Ярмоленка в Борусії