УКР РУС

Ярмоленко: Хорватія – дуже хороша команда, але ми теж не з лика шиті

18 березня 2017 Читать на русском

Лідер київського "Динамо" і національної збірної України Андрій Ярмоленко після ранкового тренування на стадіоні імені Баннікова відповів на кілька запитань.

Ярмоленко розповів "Футбол 24", що Хорватія – фаворит майбутнього поєдинку, але Україні теж є що запропонувати своїм суперникам.

– Кілька матчів не забивав, вчора вдалося відзначитися у матчі проти "Чорноморця". Тягар з плечей впав?

– Забивати завжди приємно. Я сподіваюся, що цей гол додасть впевненості. Сподіваюся, що в наступних іграх буду частіше забивати.

– Попереду матч проти Хорватії. Чи можна назвати цей матч ключовим у боротьбі за перше місце?

– Не вважаю, що це ключовий матч. Попереду буде ще багато ігор. За гру проти Хорватії дають такі ж три очки, як в матчах проти Фінляндії або Косово. Потрібно налаштовуватися не тільки на Хорватію, а на всі ігри. Розуміємо, що Хорватія – дуже хороша команда, але ми теж не з лика шиті. Їдемо за перемогою, а як складеться, побачимо.

– Відсутність ігрової практики у наших футболістів – це великий мінус?

– Думаю, що тут і плюс можна знайти. Ті хлопці, які мало грають, скучили за футболом, за тими емоціями.

– Хорватія фаворит матчу?

– У букмекерів може і фаворит. Ми знаємо, що там є хороші гравці. Але ми не їдемо туди відбиватися, ми їдемо туди показувати хороший футбол. Я сподіваюся, що у нас це вийде.

– Кого б ти виділив у складі суперника?

– Відзначив би трійку центральних півзахисників: Модріч, Ракітіч і Ковачіч. Ці хлопці добре контролюють м'яч і, так би мовити, футболісти "з головою". Також можна відзначати Манджукіча в нападі. Віді потрібно особливу увагу приділити при стандартах.

– З Відою обговорювали майбутній поєдинок?

– Просто жартуємо, нічого серйозного не обговорювали. Секрети один одному не розкривали.

– Дуже ймоввірно, що на твоєму фланзі будуть діяти Піваріч-Стрініч. Ти вже вивчав своїх суперників, знаєш, як проти них потрібно діяти?

– Поки ні. Ще достатньо часу, ще 6 днів попереду. Думаю, що встигнемо належним чином підготуватися і вивчити суперника.

– Зараз всі говорять, що багато чого буде залежати від наших лідерів. Лідери нашої збірної це ти і Коноплянка. У важку хвилину готовий повести за собою команду?

Для цього буду робити все, що в моїх силах.

Матч Хорватія – Україна відбудеться 24 березня о 21:45. Хорватія – Україна: квитки для українців надійшли у продаж – умови придбання. Команда Шевченка вилетить до Австрії на збори в суботу, 18 березня. Заради зборів збірної будуть перенесені на п'ятницю 3 матчі 22 туру УПЛ за участю "Шахтаря", "Динамо" і "Дніпра". Чачіч оголосив заявку на матч. Шевченко визначився з остаточним списком гравців на матч

, а також у Viber