УКР РУС

Ярмоленка можуть дискваліфікувати мінімум на 5 матчів, - екс-делегат УЄФА

4 травня 2016 Читать на русском

Лідер київського "Динамо" Андрій Ярмоленко за удар хавбека "Шахтаря" Тараса Степаненка може випасти з гри на дуже тривалий термін, вважає колишній суддя і делегат УЄФА Костянтин Вихров.

- Якби Можаровський був більш суворим, Ярмоленко і Степаненко не дограли б до того моменту, після якого на полі виникла бійка?

- Можливо, до цього моменти команди б грали навіть не 10 на 10, а дев'ять на дев'ять. За правилами всі порушення повинні фіксуватися і згодом ступінь покарання повинна бути послідовною. У разі персональних порушень, коли йде грубий відбір м'яча або недисциплінована поведінка, коли футболіст, наприклад, схоплює суперника за футболку і тягне, має йти покарання у вигляді жовтої картки. У матчі "Шахтар" - "Динамо" арбітр Можаровський, на мій погляд, вибрав м'яку манеру, яка в підсумку обернулася тим, що футболісти хотіли порушувати правила, і щоб їм за це нічого не було. Хто знає, можливо, його попросили обслуговувати цей матч саме в такій манері.

"Якщо тебе впіймає Колліна, він тебе відсмажить в дупу". Як відреагує ФФУ на скандал навколо глави Комітету арбітрів Лучано Лучі?

Тому всі спірні питання з арбітражу мають бути спрямовані Колліні, тільки він може пояснити, які трактування до правил він придумав на свій манер. У нього свій підхід до правил і це він вирішив і ввів, наприклад, таке важко зрозуміле поняття, що колишній футболіст не має права бути арбітром.

- Чи правильно вилучати футболіста, за те, що він, святкуючи гол, показав на футболці емблему свого клубу сектору з уболівальниками суперника і таким чином спровокував конфлікт на полі?

- Динамівці раніше теж показували свою букву "Д" в інших матчах і навіть на "Донбас Арені" це робив Андрій Ярмоленко. Такі випадки часто-густо трапляються в зарубіжних чемпіонатах. Але гравці "Динамо" чомусь розлютилися. Що стосується Степаненка, то його вилучення з боку пояснити важко, оскільки, можливо, він щось ще говорив там, на полі. Ці слова не сподобалися судді, і він його вирішив вилучити.

- Які санкції видасть КДК до всіх, хто був вилучений у цьому матчі?

- Однозначно, покарання будуть і відповісти за свої дії повинні всі, хто брав участь. І, звичайно ж, той же Кучер та інші представники команд. У червоної картки Ярмоленко може бути трактування: "умисний удар суперника ногою після зупинки гри". "Вилка" таких вилучень велика, це може бути і 5 матчів, і більше. На полі, на жаль, виник кулачний бій, тому очевидно, що КДК потрібно запрошувати на своє засідання суддів, посадити їх поруч, увімкнути відео і по клаптиках розібрати всю бійку. Тільки тоді можна буде дати вірну оцінку тому, що сталося.

- Якщо Ярмоленко вибачиться перед Степаненком, йому можуть пом'якшити покарання?

- Звичайно. Щиросердне зізнання завжди пом'якшував вирок. Але шкода, що наші футболісти поводяться часом не як професіонали, а як хлопчаки.

Нагадаємо, КДК ФФУ має винести свої санкції щодо Ярмоленка та інших учасників бійки в українському Класіко уже 6 травня.

5 висновків про те, що буде після скандалу у матчі "Шахтар" - "Динамо"