УКР РУС

Яремченко: Все це почалось з хвороби Кожанова

24 липня 2011 Читать на русском

Коуч "Іллічівця" після поразки від "Кривбасу" заявив, що проведе ротацію основного складу.

- Ми допустили ряд помилок. У першу чергу, кадрових. Наприклад, у центрі поля у нас діяли два однопланових футболісти, внаслідок чого не виходили швидкі атаки. А взагалі все почалося з хвороби Кожанова, якому стало погано буквально за п'ять хвилин до початку матчу. Що стосується безпосередньо гри, то ми не реалізували створені нами моменти. Не забивши, ми пропустили. Такий закон футболу! Ми надали суперникові можливість проводити швидкі атаки у відповідь і в одному з таких епізодів пропустили. Зрівнявши рахунок у першому таймі, після перерви кинулися вперед, оголивши центр поля. Чому так сталося, не знаю. З центральних півзахисників тільки один Чайковський відповідає вимогам сучасного футболу. Як наслідок, суперник безперешкодно атакував і забив другий м'яч у наші ворота. Хоча ... У першому таймі, ще за нічийного рахунку у нас були хороші моменти, але Ярошенко з вигідних ситуацій забити не зумів ані в першій половині, ні в другий.

Вчити такого досвідченого футболіста забивати? Він повинен був забивати з таких положень. Звідси, напевно, і такий результат. Хоча перед матчем ми попереджали гравців, що гра буде складною і в першу чергу потрібно було взяти під контроль м'яч, не дозволяючи суперникові проводити швидкі контратаки. Всі тренерські ідеї в життя втілюють на поле футболісти. Але за результат в першу чергу відповідає тренер! Ми помилилися зі стартовим складом, звідси і поразка. Безумовно, дуже сильно вплинула на гру і відсутність Кожанова. У той же час сказати, що Федотов провалив гру, не можна. Навпаки, він був одним з найкращих на полі сьогодні. Ще раз повторюся, в центрі поля так грати не можна. Короткими передачами зараз ніхто не грає. Вимоги сучасного футболу зараз такі, що потрібно вміти не тільки атакувати позиційно, а й проводити швидкі атаки. У нас є такі футболісти, але, на жаль, ряд гравців сповільнювали розвиток атак, перетримуючи м'яч. Так грати не годиться! Це футбол минулого.

- Заміна Невмиваки на Путівцева чим викликана?
- Дмитро допустив дуже багато помилок. Однак Путівцев гру команди не підсилив. Як, втім, і Окріашвілі. Але не це головне. І Пуканич, і Ярошенко програють всю боротьбу. Так, вони намагаються грати в конструктивний футбол, але де голи або гострі передачі? Замість цього вони затримували атаку.

- Діями Пуканича ви були незадоволені і в матчі проти "Арсеналу", замінивши його ще в першому таймі. Але сьогодні він знову вийшов на поле.
- Я звик футболістам довіряти! Випускаючи з перших хвилин ряд футболістів, я демонстрував їм, що вірю в них. Футболісти повинні адекватно реагувати на це. Але якщо вони так ставляться до своїх обов'язків на футбольному полі, то напевно, ми проведемо принципову ротацію основного складу.

- Чи задоволені ви грою Фоміна? Сьогодні більшість передач він приймав спиною до воріт.
- Фомін повинен забивати! Наприклад, Будковський в дублі забиває. На його рахунку вже п'ять м'ячів. Фомін поки жодного разу не відзначився. Хоча можливості в нього були. Це називається майстерність.