УКР РУС

Яремченко: "Шахтар" переможе "Атлетік"

25 листопада 2014 Читать на русском

В інтерв’ю "Футболу 24" екс-тренер "Шахтаря", "Карпат" і ряду інших клубів поділився очікуваннями від виступу наших команд у єврокубках.

- Думаю, «Шахтар» переможе «Атлетік», - каже Валерій Іванович. – Хоча усі ми бачимо, яка ситуація склалася. «Шахтар» грає не удома. «Гірникам» важко.

- Але «Шахтар» добре підтримують у Львові…

- Це зрозуміло. Але ви бачите, як проходить наш чемпіонат? Чи ви думаєте, що футболісти абстрагуються і не відчувають обстановки? Футболісти – звичайні люди, вони усе відчувають і хворобливо реагують не деякі речі. Це не сприяє хорошій грі. Сподіваюся, що це не завадить перемогти «Атлетик».

- Ви, мабуть, зокрема натякаєте на епізод перед грою із «Карпатами». Як би ви його прокоментували?

- По-перше, не потрібно політику приплітати у футбол. По-друге, хтось вирішив, у чому «гірники» повинні виходити на поле. А якби вони запропонували їм вийти у жіночих платтях, донеччани повинні були би це одягнути? Це явна провокація з метою психологічного тиску на футболістів. Є ж певні ритуали, кожна команда вибирає колір екіпіровки. А тут «гірникам» перед самою грою сказали одягнути якісь футболки. Не потрібно путати патріотизм з показухою. Психологічний настрій футболістів і так не найкращий, не говорячи уже про звичайних людей. Вони зараз не дивляться футбол, а переглядають новини про те, скільки людей сьогодні вбито в Донецьку чи Луганську. Людям не до спорту тепер.

- Як оціните шанси українських клубів у Лізі Європи?

- Найкращі шанси перемогти цього тижня має київське «Динамо».

- А «Дніпро» у гостях може щось протиставити «Інтеру»?

- Може… Але ми усі бачимо, що дніпропетровці ослаблені, не показують того футболу, який притаманний їхньому рівню. У «Металіста» ситуація ще гірша. Тому у Лізі Європи виділив «Динамо». А так, бажаю усім українським клубам успіху, сподіваюся, що усі виступлять достойно.