УКР РУС

Яремченко: Донбас підтримав всякі "ЛНР" і "ДНР" - залишився без футболу

15 березня 2015 Читать на русском

Екс-наставник "Шахтаря" Валерій Яремченко прокоментував виліт "Шахтаря" із Ліги чемпіонів і події на батьківщині донецького клубу.

"Шахтар" розгромно програв, можливо, найсильнішій команді світу. Програв без демонстрації характеру: пам’ятаймо, що і "Баварія" у Львові діяла в меншості. Добре, що "Шахтар" вийшов у 16-у найсильніших команд Європи, але так програвати…

Пенальті був, фол останньої надії від Кучера був, червона картка була. Це - на мою думку. Ті, хто вважає, ніби фол не тягнув на червону, кажуть, мовляв, уже є змова проти наших команд, які хочуть викинути з єврокубків. Мені здається, тут є резон. Бо ні ФІФА, ні УЄФА не люблять хаосу.

Навіщо їм команди з країни, де йде вій­на? І я хочу звернутися до своїх земляків-донбасівців: ви піддалися на провокації заїжджих ошуканців, ви з радістю сприймали створення всяких "ДНР" і "ЛНР", то що - радієте результатові?! Радієте розбомбленим містам, відсутності грошей, голодним смертям?! А ще - радієте відсутності футболу?! Будь-якого футболу в регіоні на п’ять мільйонів душ! Чи усвідомлюєте, що "Шахтар" повернеться до Донецька років через 10 - у найкращому випадку? Чи усвідомлюєте, що "ДНР" і "ЛНР" ніколи не приймуть у цивілізоване футбольне товариство? Де Абхазія, де Придністров’я, де Південна Осетія, де їхні збірні, де грають їхні клуби? Так буде і в Донбасі! Час отямитись іще є. Хоча… можливо, все втрачено.

Що буде далі? Головне - аби УЄФА й ФІФА не ухвалили радикального рішення по Україні. Це в міжнародному аспекті. Щодо національного - треба реально дивитися на речі. А ще треба молитися, бути відповідальним, подорослішати й нарешті взятися за розум…", - зазначив Яремченко.