УКР РУС

"Янг Бойз" – "Шахтар": швейцарське фіаско "гірників". Наші оцінки

4 серпня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії гравців "Шахтаря" у матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти "Янг Бойз".

"Шахтар" не був схожий сам на себе в Берні, дозволивши швейцарцям оформити неймовірний камбек. До вашої уваги наші оцінки "гірникам" за фіаско в матчі із "Янг Бойз".

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

Андрій Пятов – 2,5

Андрій не зберіг ворота сухими, але при цьому в декількох епізодах вчасно діяв на виходах, коли захисники не встигали перехопити м'яч. Під час овертайму також рятував ворота "гірників" від небезпечних пострілів. Безумовно, провина за пропущені голи на ньому лежить так само, як і на гравцях, але в цьому випадку вона мінімальна.

Даріо Срна – 2

Капітан активно розпочав поєдинок, проте не зміг зберегти порядок на своєму флазі. Атаки швейцарців проходили через правий фланг захисту "гірників", що вилилося і в пропущені м'ячі. Срна також виконував штрафні удари, але забити після них так і не вдалося.

Іван Ордець – 1

Ордець став одним із антигероїв матчу. Захисник чимало помилявся, і в епізоді із пропущеним 2-м голом недостатньо щільно зіграв із футболістом "Янг Бойз", що призвело до влучного пострілу Юя Куби.

Сергій Кривцов – 1,5

Так само, як і Ордець, не виконав свого завдання на матч, хоча і тримав головну небезпеку швейцарців Оаро. Але, як виявилося, небезпека прийшла від іншого виконавця "Янг Бойз". Аналогічно припускався помилок, які призводили до небезпеки поблизу воріт Пятова.

Ісмаїлі – 2

Лівий захисник донеччан був не таким активним, як у першому матчі, коли діяв на фланзі із Бернардом. Важко згадати, чим Ісмаїлі був корисний для "гірників" у Берні.

Тарас Степаненко – 3,5

Тараса можна виділити, як одного із найбільш корисних гравців в матчі. Він встигав скрізь – страхував центральних захисників, інколи "сідаючи" в одну лінію із ними, а також підключався до атак. До його активу можна занести декілька влучних ударів у площину, після яких у гру вступав голкіпер суперника.

Фред – 2

Фред розпочинав атаки із глибини, але не все у нього вчора виходило, як і в решти партнерів. В першому таймі здійснив вдалий відбір і розпочав перспективну контратаку, але, на жаль, команда не змогла нею скористатися. Не реалізував післяматчевий пенальті.

Марлос – 2

Марлос намагався іти в обіграш, загострювати гру. Але стовідсоткових моментів не створив. Посередній матч бразильця.

Тайсон – 2,5

Тайсон був покликаний замінити Бернарда на фланзі і опинився на добре знайомій для себе позиції (згодом поступився місцем Нему і перейшов на вістря атаки). На початку 2-го тайму небезпечно пробив по воротах "Янг Бойз", але суперника врятував голкіпер Мвого.

Едуардо – 1

Нападник знову не виправдав очікувань, його не було помітно на полі взагалі. Певно, Фонсека буде змушений переглянути його присутність в основі команди, якщо в найближчий час форвард не почне показувати пристойну гру.

Дентінью – 2

Базилець був активним і мав декілька нагод відкрити лік голам "гірників" в матчі. Після одного з його пострілів м'яч влучив у стійку воріт Мвого.

Заміни:

Селезньов – 2

Євген замінив у другому таймі Едуардо і намагався чіплятися за м'яч. В одному із таких епізодів пішов у стик із Оаро і отримав пошкодження голови, проявив бійцівський характер і продовжив гру, та голів, на жаль, не забив.

Велінгтон Нем – 3,5

Із виходом його на заміну гра "гірників" в атаці суттєво пожвавішала. Свіжий Нем багато рухався, заробляв стандартні положення і створював нагоди для партнерів.

Ракицький. Вийшов перед пробиттям серії післяматчевих пенальті, на оцінку не награв. До слова, не реалізував свій удар із 11-метрової позначки.