УКР РУС

Янг Бойз – Динамо. Анонс

2 серпня 2017 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд, матч-відповідь. 2 серпня 2017 року. 21:15. Берн, стадіон "Стад де Свісс". Арбітр: Павел Гіл (Польща). Трансляція: 2+2.

Перший матч – 1:3

Досить впевнена перемога українського клубу в першому матчу 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, і путівка в раунд плей-офф вже в кишені? Стоп-стоп, десь це ми вже бачили…

Рівно рік тому, 3 серпня 2016 року, Янг Бойз відіграв 2 голи у Шахтаря та вибив "гірників" з ЛЧ в серії пенальті. Це мав бути тріумфальний старт нового тренера Шахтаря Пауло Фонсеки, враховуючи перемогу 2:0 в першому матчі, але не так сталося як гадалося…

Тепер в Берн прибув тренер-дебютант Динамо Олександр Хацкевич. Прибув, напевно, з розумінням того, що може статись, якщо вважати, що ти вже однією ногою в наступному раунді. З розумінням, що потрібно грати в свою гру, а не відстоювати результат.

Після поразки від Динамо в Києві Янг Бойз провів прекрасну гру в чемпіонаті Швейцарії, розгромивши Грассхоппер (4:0).

Варто відзначити, що Адольф Хюттер зробив в цій грі чемпіонату Швейцарії 4 заміни в порівнянні з фіаско в Україні. Беніто, Аебішер, Саного та Оаро були замінені Лотомба, Соу, Бертоне та Нсаме.

Нсаме – форвард, який забив гол Грассхопперу та записав на свій рахунок гольову передачу, Лотомба – лівий захисник, на рахунку якого гольовий кросс на перший гол Грассхопперу (забив Фасснахт). Соу та Бертоне повністю замінили зв’язку Аебішер-Саного в центрі поля.

Отже, якщо взяти до уваги останній матч, то не виключений вихід нових виконавців і в грі-відповіді з Динамо. Єдине, що ймовірне повернення форварда Гійома Оаро, який прийшов з тренером Янг Бойз Адольфом Хюттером на передматчеву прес-конференцію.

Але точно буде інший голкіпер. В першому таймі матчу з Грассхоппером в ігровому епізоді отримав пошкодження гомілки Давід фон Бальмоос, і його замінить дублер Марко Вольфлі.

У Динамо було дві потенційні кадрові проблеми. Під питанням були Сергій Сидорчук та Євген Хачеріді. Але обидва на рівні з усіма провели тренування в Берні, що вселяє надію на їх участь у матчі.

Янг Бойз – Динамо: Хацкевич взяв на матч 21 гравця

Хацкевич взяв на прес-конференцію Дерліса Гонсалеса, який раніше виступав за Базель. Здавалось би, чудова нагода дізнатись, чи збирається Дерліс залишити Київ (головний претендент на Гонсалеса це клуб Сіетл), але парагваєць за наполегливою порадою тренера відмовився відповідати на це питання.

Янг Бойз – Динамо: Кияни випробували штучний газон "Стад де Свісс"

Останній нюанс, про який просто хотілось нагадати (але не акцентувати на цьому увагу) – пам'ятаємо про штучний газон стадіону "Стад де Свісс". Звісно, він накладе свій відбиток на грі команд через свої відмінності з натуральним полем, але точно не має бути причиною поганої гри або негативного результату. Олександр Хацкевич зізнався, що Динамо навіть не провело жодного тренування на штучному полі до передматчевого тренування в Берні.

Орієнтовні склади

Янг Бойз: Вольфлі – Мбабу, Нуху, фон Берген, Лотомба – Раве, Бертоне, Соу, Фасснахт – Нсаме, Оаро

Динамо: Коваль – Морозюк, Хачеріді, Віда, Кадар – Сидорчук, Шепелєв – Ярмоленко, Гармаш, Гонсалес – Мбокані