УКР РУС

Янг Бойз – Динамо: анонс матчу Ліги Європи

2 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс матчу 4-го туру групового етапу Ліги Європи Янг Бойз – Динамо.

2 листопада, 20:00, Берн, "Стад де Свісс"

Головний арбітр: Тоні Шапрон (Франція)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Динамо вчетверте в сезоні зустрінеться з Янг Бойз. У кваліфікації Ліги чемпіонів суперники обмінялися домашніми перемогами з різницею в два м'ячі, а швейцарці вибили нашого віце-чемпіона з турніру завдяки голу на виїзді. Взяти реванш у групі Ліги Європи киянам не вдалося – два тижні тому "жовто-чорні" вивезли з "Олімпійського" результативну нічию. Через пасивність у відборі господарі двічі змушені були відігруватися, а дотиснути опонента їм завадив брак майстерності в завершальній стадії.

Динамо – Янг Бойз: 5 головних підсумків матчу Ліги Європи

Та нічия вивела зі строю двох лідерів Динамо – травмувалися Віда та Сидорчук. Якщо Домагой незабаром повернувся в загальну групу, то Сергій до кінця року точно не з'явиться на полі. Також за станом здоров'я не полетіли в Берн Циганков і Мбокані. Молодий хавбек завершує реабілітацію після травми, а конголезець зазнав пошкодження в недільному матчі з Карпатами.

Відсутність капітана непогано компенсує Корзун, Дьємерсі також є ким замінити, тоді як фланги півзахисту продовжують страждати. Олександр Хацкевич, скоріш за все, знову зіграє з Гонсалесом і Морозюком, однак є ймовірність, що зліва вийде Гармаш або Буяльський, а парагваєць переміститься направо, де він минулого тижня проти Олександрії видав найкращий матч у сезоні. Змін також можна очікувати у воротах – розкритикований наставником Коваль звільнить місце для своїх конкурентів.

У Янг Бойз за два тижні лазарет скоротився за рахунок видужання Беніто, але Бертоне та Оаро продовжують лікуватися. Також Адольф Хюттер не зможе розраховувати на основного хавбека Саного, який у Києві напрацював на вилучення, тому в центрі поля поруч з Соу побачимо Ебішера. Цікаво, на кого головний тренер зробить ставку у нападі. Зазвичай поруч з Ассале виходить Нсаме, однак у попередньому турі проти Динамо місце в основі довірили Нгамалеу.

Безвиграшна серія Динамо (перемога в Кубку України була здобута в овертаймах) досягла 6 матчів. В актив киян можна занести хіба що нульову нічию з Шахтарем, де вони продемонстрували хорошу організовану гру в обороні. Нікуди не зникли проблеми з психологією: команда або "стоїть" на початку матчу, а потім хаотично рятує ситуацію, або ударно розпочинає гру, після чого зупиняється.

Слабкий резерв Шахтаря та жахлива серія Динамо. Підсумки 14-го туру УПЛ

На вихідних кияни занадто рано повірили, що перемога над Карпатами нікуди не втече, і поплатилися п'ятою поспіль втратою очок в УПЛ. Олександр Хацкевич встановив клубний антирекорд, а відставання від Шахтаря в чемпіонаті складає 7 пунктів. Тривалий час не покидає думка, що головний тренер не знає, як вивести цю команду з кризи, чи навіть звітує перед собою про неможливість виконання такого завдання.

Янг Бойз навпаки надвпевнено виглядає у чемпіонаті. Команда Адольфа Хюттера очолює турнірну таблицю швейцарської Суперліги з 7-очковим гандикапом. Після відвідин Києва "молоді хлопці" здобули три вікторії, забивши у ворота суперників 9 голів. У попередніх турах під їхнім натиском капітулювали Люцерн і Сьон. Останнього опонента "жовто-чорні" в неділю знищили з рахунком 5:1 (дублі в активі Сулеймані та Нсаме).

Янг Бойз – Динамо: прогноз на матч Ліги Європи 2017/18

Якщо на внутрішній арені Янг Бойз не грав унічию ще з літа, то в Лізі Європи матчі з його участю завершуються виключно мировими. Три очки в трьох турах – посередній результат, однак Партизан і Скендербеу набрали ще на бал менше, через що швейцарці розмістилися на другому місці групи В.

Динамо з 7 пунктами комфортно лідирує у квартеті. Перемога в будь-якому з наступних матчів гарантує українцям вихід у плей-офф. Відповідно, вже сьогодні "біло-сині" можуть забезпечити собі весняні єврокубки і повністю зосередитися на Прем'єр-лізі. З турнірної точки зору нічия та поразка також не стануть катастрофою, але пролонгування безвиграшної серії породить нову хвилю критики.

Янг Бойз – Динамо: передматчева прес-конференція Олександра Хацкевича

Хелловін позаду, а холодок досі бігає по тілу. Українські виїзди на "Стад де Свісс" стали справжнім кошмаром для вболівальників. Горезвісний штучний газон, недооцінка суперника та невезіння – все це заважало Динамо та Шахтарю відсвяткувати гостьову перемогу над Янг Бойз. Можливо, з третьої спроби нам нарешті підкориться бернська фортеця.

Орієнтовні склади

Янг Бойз: фон Балмоос – Мбабу, Касім, фон Берген, Лотомба – Фасснахт, Соу, Ебішер, Сулеймані – Ассале, Нсаме.

Динамо: Рудько – Кендзьора, Віда, Хачеріді, Піваріч – Морозюк, Корзун, Буяльський, Гонсалес – Мораєс, Кравець.