УКР РУС

"Якщо ти не припиниш забивати, я стану мусульманином" – Салах перевершив Мессі та Роналду, "Золотий м'яч" під загрозою?

25 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Мохамед Салах намагається кинути виклик історії. Лідер Ліверпуля веде команду до перемоги в Лізі чемпіонів, яка в нормальних умовах мала б забезпечити йому звання найкращого гравця планети.

Єгиптянин пройшов школу Серії А, аби знищити її останній клуб у Лізі чемпіонів так, як це було з чемпіонським Манчестер Сіті Гвардіоли. На жаль для Роми, рок-н-рол Клоппа значно безжальніший, ніж зарозумілість інопланетян з Барселони. Дабл-дабл у півфіналі Ліги чемпіонів. Цей Салах, мабуть, знущається над нами всіма! Два голи плюс 2 асисти. Забудьте про Роналду та Мессі. Мохамед – перший, кому вдалось долучитись до 4-х голів в 1/2 ЛЧ!

"Він – кращий від Мессі та Роналду". Як Мохамед Салах шматує суперників Ліверпуля, приваблює Реал і рятує Єгипет від голодної смерті

Салах виявив особливу повагу до свого колишнього клубу. Мало хто зміг би стримати емоції і не відсвяткувати голи у матчі такого рівня просто тому, що раніше ти грав за команду, яку нині возиш. Саме він, а не Неймар є нині головним хедлайнером ЗМІ та фанатів по всьому світові.

Гравець, за останній трансфер якого саме з Роми не заплатили і 50 млн євро (а вартість всіх його переходів становить жалюгідний 81 мільйон), робить посміховиськами Неймара та Коутінью з їхніми переходами на 222 і 120 (плюс 40) мільйонів.

Рулетка Зідана, яку виконує Салах у півфіналі Ліги чемпіонів

Жоден інший футболіст не зріс настільки в ціні, як 25-річний Салах. Зараз, якщо Ліверпуль продасть його менше ніж за 150 млн євро, він виглядатиме безумцем. Це абсолютно топ-фігура на арабському, індійському та китайському ринках, якщо ви думаєте, як збільшити прибутки від маркетингу. 17 мільйонів підписників (послідовників культу Мо, якщо хочете) – це не квіточки. "Якщо ти не припиниш забивати голи, я також стану мусульманином", – доволі популярна пісня в назагал християнському місті Ліверпуль.

Ліверпуль – Рома – 5:2 – відео голів і огляд матчу

Найкращий футболіст сезону 2017/18 в АПЛ – хоча Ліверпуль і близько не підійшов до чемпіонства.

Найкращий бомбардир сезону в усіх чемпіонатах – Салах випереджає найближчого конкурента в заліку "Золотий бутс" на 2 голи і 4 бали.

Уже зараз, станом на 25 квітня, перевершив найкращий сезон Кріштіану Роналду в Англії (43 голи проти 42 у всіх турнірах). Той самий сезон, за підсумками якого КР7 взяв свій перший Золотий м'яч, який започаткував гегемонію португальця з Мессі.

За 1 гол до повторення історичного рекорду голеадорів АПЛ – Рууд ван Ністельрой у сезоні 2002/03 наколотив за Манчестер Юнайтед 44 м'ячі.

Єдиний африканець, який забив 10 голів за сезон у Лізі чемпіонів. Навіть екс-форвард Барселони та Інтера Самюель Ето'О так не божив (максимум 9).

Головний соліст нового супертріо MSF. Тріденте, яке вже перевершило найкращий результат барселонського MSN (Мессі 10 голів, Суарес 7, Неймар 10, 2014/15) у Лізі чемпіонів за сезон і зрівнялось із рекордом мадридського BBC (Роналду 17, Бейл, 6, Бензема, 5). Завдяки Салаху (10 голів), Фірміно (10) та Мане (8) Ліверпуль став першою командою в історії, 3 гравці якої забили мінімум 8 голів за 1 розіграш ЛЧ. Один-єдиний гол, який за весь плей-офф не забив ніхто з них, належить Окслейду-Чембелену.

Новий король плей-офф Ліги чемпіонів, який кидає зухвалий виклик Роналду.

Marca оцінила виступ Мо крутою похвалою: "Зірка, якої бракує Ла Лізі". Можливо, навіть більше, ніж того ж Неймара зі всім його нереальним піаром. З величезним і товстим натяком, що роздобути гравця з величезним потенціалом і на полі, і за його межами, імовірно, РЕАЛьніше, ніж придбати найдорожчого на планеті Земля.

Чому Реалу потрібен Салах, а не хтось інший

"Дуже важко порівнювати його з вашими Мессі та Роналду, адже вони роблять це послідовно з року в рік. Однак немає жодної тіні сумніву, що прямо зараз Салах є найкращим футболістом планети", – Стівен Джеррард, звісно, "червоний" з голови до п'ят, але говорить дуже близькі до істини слова.

А й справді, чи заслужив Золотий мяч і чи перерве єгиптянин домінування двох (над)людей? Чи для цього треба неодмінно грати у Реалі або Барселоні? Очевидно, багато що вирішить фінал Ліги чемпіонів, але вже зараз ви можете віддати свій голос в нашому опитуванні.