УКР РУС

Яким Микола Павлов був у молодості: прощальний матч, фантастичний "Дніпро" і чемпіонство "Динамо"

4 лютого 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" пригадує, яким футболістом був Микола Павлов, і як розпочиналася його тренерська кар'єра.

Отож, Микола Павлов оголосив про закінчення тренерської кар'єри. Досвідчений спеціаліст, якому у червні виповниться 63 роки, "вирішив дати дорогу молодим". У колекції тренера Павлова – золоті медалі чемпіонату України 1994/95 з "Динамо", "срібло"-1992/93 і "бронза"-1992 з "Дніпром", Кубок України-2009 із "Ворсклою". А от в якості гравця Микола Петрович став чемпіоном СРСР у складі нестримного "Дніпра"-1983.

Одним словом, є що згадати.

1. Микола Павлов – капітан "Дніпра".

2. Із призом Григорія Федотова, який вручався найрезультативнішій команді за підсумками чемпіонату СРСР у Вищій лізі. У чемпіонському сезоні "Дніпро" забив у ворота суперників 63 м'ячі.

3. Єдиний матч у складі збірної СРСР Павлов провів проти ФРН. На 20-ій хвилині покинув поле через травму, отриману після зіткнення із Руді Фьоллером.

4. Прощальний матч за "Дніпро" зокрема і в кар'єрі загалом.

5. "Дніпро"-1985. Зліва направо: Костянтин Афанасьєв (голова обласної та міської федерацій футболу), Олег Протасов, Микола Павлов, Валерій Шамардін (керівник наукової групи "Дніпра"), Сергій Башкиров.

6. Павлов – головний тренер нікопольського "Колоса". Перший млинець виявився глевким – команда посіла останнє, 22 місце у чемпіонаті СРСР-1988 серед команд Першої ліги.

7. Все той же "Колос".

8-10. Початок 1990-х. "Дитячий садок Павлова" – "Дніпро", який двічі опинявся у призерах.

11. "Дніпро"-1994, зовсім скоро Микола Павлов перейде в київське "Динамо" на посаду начальника команди, прихопивши із собою кількох провідних гравців дніпрян.

12. Анатолій Дем'яненко, Микола Павлов, Йожеф Сабо. У ході сезону 1994/95 саме Микола Петрович стане виконувачем обов'язки головного тренера і приведе "динамівців" до чемпіонського титулу.

13. "Динамо" – володар Кубка України-1996.

Сторінка автора у Facebook

Яким Мирон Маркевич був у молодості: школа, армія і бронза "Карпат"