УКР РУС

Якби Росія грала відбір – на ЧС-2018 не вийшла б, а у грі збірної України нічого нового, – Заваров

9 грудня 2017 Читать на русском

Легенда Динамо, колишній тренер-асистент збірної України Олександр Заваров поділився думками про Чемпіонат світу та оцінив збірні України і Росії.

"За кого вболіватиму на ЧС-2018? За німців, за аргентинців. Хорватія і Сербія з колишньої Югославії – хороші команди. Наших немає, з інших республік колишнього СРСР нікого немає, крім Росії. Росія – одна з усіх пострадянських збірних буде грати на Мундіалі. Буде цікаво за ними постежити. Хоча, думаю, якби вони проходили відбір, то теж не пройшли б. Це я так суджу, виходячи з їх результатів у товариських матчах.

"Шевченко також мав піти у відставку – команда ж посіла останнє місце!" Чим живе Олександр Заваров після Євро-2016

Ось дивіться, від колишньої Югославії дві збірні пройшло. Ось в чому різниця між нами і ними. Колишні югослави завжди на щось претендують. Треба, щоб уряд розглядав це питання, щоб займалися цією проблемою – чому наша збірна не дає потрібного результату. Зараз за нашим футболом за порожніх трибун неприємно спостерігати. Для кого грають? Кажуть, для глядачів. Складно поки що нашим українським футболістам грати на світовому рівні. Є нам чим працювати.

Обіцянка Шевченка вийти на Євро-2020? Треба дочекатись жеребкування. Щоб залишитись біля керма збірної, я можу наобіцяти, що захочу. Мені не сподобалася кінцівка відбору збірної, було відчуття: футболісти що могли, те й робили. Але найнеприємніше, що програли фаворитам. Програли Ісландії раз і зіграли з ними внічию, хорватам два рази програли.

Якщо програєш конкуренцію рівним, то що тут додати. Завдяки тактиці, напевно, програли. Гравці не були готові, може, перестановки були неправильні. Прикро, що подали надію і не пройшли. Якби не було цієї надії, було б не так прикро. Якби було нормальне суддівство з турками, може, і не виграли б тоді, і не було б таких очікувань. Нічого нового у грі не помітив. А з приводу Євро після жеребкування краще дати прогноз, дивлячись, хто попадеться", – цитує Заварова Matchday.