УКР РУС

Як виглядає "Донбас Арена" у березні: моторошне видовище від італійського фотографа

21 березня 2018 Читать на русском
Created with Sketch.

Закинута, засніжена споруда – немов з фільмів за книжками Стівена Кінга. "Донбас Арена" у Донецьку переживає далеко не найкращі часи.

"Мертвий стадіон. Футбольне кладовище", – так донецький КВНник Володимир Коссе прокоментував похмурі світлини італійського фотографа Джорджо Б'янкі.

Ахметов у 2018 році чекає на гімн Ліги чемпіонів на "Донбас Арені"

Рік тому "Донбас Арену" остаточно віджали любителі руского міра – представники незаконної влади окупованих територій. Хотіли проводити тут концерти, бої без правил та навіть матчі між своїми бойовиками.

Фото стадіону в Донецьку говорять самі за себе: футбольне поле вже давненько ніхто не прибирає, воно просто лежить собі покрите сніговим шаром; вікна з гігантськими тріщинами, можуть випасти в будь-який момент; зовнішніх електропроводів подекуди вже нема на місці. Добре хоч крісла та вішаки залишили на місцях у внутрішніх кімнатах.

Стадіон, який приймав матчі Євро-2012, коштував приблизно 200 млн євро і може вмістити понад 50 тисяч глядачів ніяк не дочекається повернення дбайливого господаря. Останній матч на "Донбас Арені" Шахтар провів ще 2 травня 2014 року в рамках УПЛ проти тоді ще Іллічівця. Невдовзі виповниться 4 роки.

"Коли йдеш Донецьком – болить серце". Знаменитий екс-хавбек Шахтаря – про свої враження від поїздки на окуповану територію