УКР РУС

"Як він пише статті російською мовою – блюючи в душі?": Франков гостро відповів Несенюку на закид Ярмоленку щодо мови

27 вересня 2018 Читать на русском

Головний редактор журналу Футбол Артем Франков відповів на заяву директора департаменту по роботі зі ЗМІ Динамо Микола Несенюка, який закликав Ярмоленка спілкуватись з журналістами українською мовою.

"А ви не цікавилися у Несенюка, як він сам пише статті російською мовою – блюючи в душі?! Але дивно, що він не застеріг Ярмоленка від купи інших мов, на совісті носіїв якої мільйони і десятки мільйонів життів – англійської, французької, німецької.

"Чому Ярмоленко у Ліверпулі нє гаваріл по-русскі": Несенюк закликав українця розмовляти рідною мовою

Головне, повторюю стурбованим: російська мова – не власність Росії і її жителів (а Несенюк плете саме про них)! Російська – сама по собі, і вона така ж приналежність, невід'ємна частина культури країни, в якій живемо ми з вами. Більш того, саме російська – рідна для значної частини населення.

Можливо, хтось вважає, що з ним клуб виглядає патріотичніше? Хоча б поцікавився для початку – а яка мова для Ярмоленко рідна... Я би припустив тільки одну претензію: Андрій з самого початку міг би відповідати англійською", – написав Франков у своїй конференції на matchday.

"We work hard this week", – Ярмоленко дав інтерв'ю англійською