УКР РУС

Як відмовити "Байєру" заради "Динамо". 10 цікавих фактів про Романа Яремчука

1 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" представляє вашій увазі 10 цікавих фактів про Романа Яремчука, завдяки дублю якого "Олександрія" перемогла "Дніпро".

1. Провів 5 років у академії "Карпат"

Роман Яремчук – львів’янин. Уже в 2002 році, коли Роману було шість років, він почав ходити в академію "Карпат". Там він займався футболом 5 років – до 2007-го. Саме в цей період визначилася позиція Яремчука на полі – нападника в ньому розгледів тренер Микола Дударенко.

2. Перейшов у "Динамо" в 11 років

У 2007 році Яремчук переїхав до Києва у академію "Динамо". Тоді йому було 11 років. У своєму першому сезоні за київський клуб в ДЮФЛ він забив 10 голів.

3. Зробив дубль в дебютному матчі за "Динамо" в ДЮФЛ

Перший матч у складі "Динамо" в ДЮФЛ Яремчук зіграв 6 вересня 2008 року проти чернігівської "Юності". І відразу ж забив два голи у дебютному матчі. До того ж, Роман забив і в наступних двох іграх. Тому старт кар’єри у "Динамо" в нього вийшов на славу.

4. Його кумиром був Мілевський

Навесні 2016 про це сказав сам Яремчук:

Чи був моїм кумиром Артем Мілевський? Дійсно, десь в 2008-2010 роках Мілевський, на мою думку, був найкращим центральним нападником в Україні і одним з кращих в Європі. Тоді він був для мене прикладом для наслідування.

5. Був єдиним представником Першої ліги на Чемпіонаті світу U-20

Яремчук був у складі збірної України U-20 на Чемпіонаті світу у Новій Зеландії у 2015 році. Молодий нападник тоді виступав за "Динамо-2" у Першій лізі, і став єдиним представником другого за рангом українського дивізіону, який потрапив у заявку збірної на ЧС. Яремчук забив гол у ворота М’янми на груповому етапі. Тоді українці перемогли 6:0, але вилетіли з турніру вже в 1/8 у серії післяматчевих пенальті від Сенегалу.

6. Встиг дебютувати за основу "Динамо"

На початку березня 2016-го Яремчук вийшов у стартовому складі в матчі 1/4 Кубка України саме проти "Олександрії", де він зараз грає на правах оренди. Кияни тоді зіграли з підопічними Шарана внічию 1:1, а Яремчука у перерві замінив Теодорчик.

7. Забив 18 голів у попередньому сезоні в чемпіонаті U-21

У сезоні 2015/2016 Яремчук грав у молодіжному складі "Динамо". В чемпіонаті U-21 Роман у 22 матчах забив 18 голів, що дозволило йому стати другим найкращим бомбардиром турніру. Перше місце з 20 голами посів Андрій Борячук із "Шахтаря", який нещодавно забив дебютний гол за основу гірників.

8. Зіграв 20 матчів за юніорські збірні України

Яремчука почали викликати у юніорські збірні України з 2012 року. Загалом за всі команди від U-16 до U-20 він зіграв 20 матчів, у яких забив 2 голи.

9. Минулої зими не захотів переходити в "Байєр"

Яремчуком цікавився леверкузенський "Байєр", і навіть зробив йому пропозицію. Проте нападник відмовив німецькому клубу, підписавши новий 3-річний контракт з "Динамо". Сам Роман так пояснив своє рішення:

"Рішення не їхати в Німеччину, а продовжити кар'єру в рідному клубі, я приймав спільно з батьками і своїм агентом. Вважаю, я зробив правильний вибір, залишившись в "Динамо", і буду доводити, що зробив це не дарма. Підписання довгострокового контракту для мене – це не привід зупинятися на досягнутому, а, навпаки, – додатковий стимул рухатися вперед, зростати і прогресувати".

10. Голи Яремчука у ворота "Дніпра" – дебютні для нього в УПЛ

Матч проти "Дніпра", у якому Яремчук, отримав місце в старті, став для нього 7-м у складі "Олександрії" в чемпіонаті. До цієї гри нападник не забивав, відтак гол на 16-й хвилині став для нього першим у Прем’єр-лізі. Забивши вдруге на 61-й хвилині, Яремчук оформив перший дубль в кар'єрі на такому рівні.

Світле майбутнє. 12 цікавих фактів про Віктора Циганкова