УКР РУС

Як Коноплянка став героєм найепічнішого матчу Бундесліги – Шальке спогадами компенсував фанам скасоване рурське дербі

14 березня 2020 Читать на русском

Поки європейський футбол взяв паузу через епідемію коронавірусу, доводиться пригадувати найкращі поєдинки з "золотої колекції".

У 26 турі Бундесліги мало відбутися рурське дербі – Борусія готувалася прийняти Шальке. Однак коронавірус вніс свої корективи. Спершу поєдинок хотіли провести за порожніх трибун, а потім під тиском футболістів, тренерів і громадськості ліга взагалі перенесла всі матчі до кінця березня на невизначений термін.

Бундесліга офіційно оголосила про зупинку чемпіонату

Шальке вирішив не залишати своїх вболівальників без футболу та провів у Twitter звичну текстову трансляцію дербі... з листопада 2017 року. Тоді "кнаппен" за півгодини оформили феєричний камбек на Вестфаленштадіоні: горіли 0:4, у компенсований час зрівняли рахунок і врятували нічию.

По різні сторони барикад зіграли лідери збірної України Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка. Андрій загубився на фоні яскравих партнерів – Обамеянга, Гьотце, Шахіна. А от Євген став одним з героїв зустрічі. Він міг відзначитися вже на 33-й секунді та зірвати дикий сценарій, але приберіг свої результативні дії на другий тайм.

Коноплянка вийшов з тіні, Ярмоленко там залишився. Підсумки матчу Борусія Д – Шальке

65-та хвилина. Коноплянка акуратним навісом знаходить у штрафному майданчику вільного Харіта, а той розстрілює голкіпера – 2:4.

Кінцівка поєдинку, 4-та компенсована хвилина. Шальке заробляє кутовий – один з останніх шансів відігратися. Коноплянка підходить до м'яча та класно подає на лінію воротарського майданчика, а там Налдо виграє верхову боротьбу та встановлює підсумковий рахунок – 4:4.

Рурське дербі з Коно в головній ролі стало, можливо, найбомбезнішим в історії та увійшло в "золоту колекцію" Бундесліги. Як же ми сумуємо за таким Євгеном: який грав до останніх хвилин, який робив різницю, який виступав у топ-чемпіонаті, а не сидів у запасі Шахтаря. На жаль, яскравих перфомансів у Німеччині він видав занадто мало.

Шальке прекрасно провів той сезон, ставши віце-чемпіоном Бундесліги. Борусію ж тоді продовжило лихоманити. Незабаром після дербі Дортмунд звільнив Петера Боса, а на фініші сезону ледь втримав місце в Лізі чемпіонів. Ярмоленко так і не став своїм у Дортмунді та перейшов влітку в АПЛ.

Коноплянка провалив шлях до Барселони, але в Шахтарі має шанс частково реабілітуватися

Невиправдані очікування та перспективні конкуренти. Чому Борусія Д позбулася Ярмоленка, який витиснув максимум

Борусія Д – Шальке: відеоогляд дербі 25 листопада 2017