УКР РУС

Як Гава зловив гаву або найшвидша червона картка в історії футболу. ФОТО. ВІДЕО

29 лютого 2012
Автор: Андрій Холявка

У матчі 25 туру італійської Серії А арбітр Габріеле Гава вилучив гравця вже на початку другої хвилини.

 

 

 

 

 

 

Ось за що з поля пішов Федеріко Бальцаретті:

Якщо уважно подивитися, то фолу останньої надії там не було, оскільки партнер потерпілого Мікколі вже був готовий втрутитись у боротьбу. Невже Гава таки зловив гаву чи просто хотів увійти в історію завдяки одному з найшвидших вилучень? Однак, щоб побити світові "досягнення" у цьому показнику, йому потрібно шукати інших нагод і пригод вже на перших секундах майбутніх матчів.

Гравець, який найшвидше заробив червону картку є Давід Прет зі скромного "Чіпенхем Таун" (сьома англійська ліга). У 2008 році його вилучили після трьох секунд матчу за жорсткий підкат одразу після розіграшу м'яча з центру поля.

Конкурувати з ним можуть і японці (5 секунд)

У Данії гравець після заміни пробув на полі лише 9 секунд...


Голкіпер "Ебсфліт Юнайтед" Престон Едвардс постраждав рік тому. Через огріхи своїх захисників він зіграв лише десять секунд. Цікаво, що "Ебсфліт" не мав у запасі воротаря, тож у ворота став 18-річний півзахисник Том Фіп, який ледь не відбив пенальті. У підсумку "Ебсфліт" програв 0:3.

У Бразилії арбітр вилучив гравця на 12 секунді....


Цікавий випадок трапився в Азії. Гравець Бахрейну Рашид Аль Хуті отримав червону картку лише після 35 секунд перебування на полі за жорсткий підкат проти гравця збірної Ірану Андраніка Теймуріана.

Минуло трохи часу після матчу Іран - Бахрейн і Теймуріан "заробив" вилучення для суперника вже на клубному рівні - 15 секунд. Трохи акторської майстерності і арбітр повірив...

Найшвидше вилучення на чемпіонатах світу трапилось у 1986 році. Гравця збірної Уругваю Хосе Батісту вилучили після 56 секунди за грубу гру проти Ґордона Страчана (Шотландія)

А ось вилучення за кікбоксерський талант. Потерпів не гравець суперника, а бідолашний фанат, який вибіг на поле...

Ну а хто б посмів застосувати бойові і больові прийоми проти цього дівчати, яке вийшло повідомити своєму коханому на полі, що воно чи вона чекає на нього вдома...

Арбітрам таки варто бути трохи розсудлівишими, бо можна й на горіхи отримати за "червоний терор". Ось у бразильському штаті Парана арбітр вирішив покарати порушника двічі. Спочатку за фол, а потім це все закріпити стусаном в обличчя. Такого свавілля колеги "червонопокараного" не

витримали...

Заодно арбітр здав тест з бігу!!!


Бути розсудливим і з гумором...

А так отримувати "червінця"... хоч у кожному матчі, якби дискваліфікацій не було!

І наостанок трохи про саму картку...
Запитання-провакація: Чи може арбітр вилучити одного гравця декілька разів? Ні! Відповідь начебто правильна, але не зовсім. Справді після червоної картки гравець має покинути поле. Проте футбольні правила не забороняють показувати одному гравцеві червону картку декілька разів.

У 2009 році в аматорській британській лізі трапився кумедний епізод. Пол Купер відмовився покинути поле після червоної картки. Тоді йому "виписали" ще одну. І це не допомогло. Купер продовжував сперечатися з арбітром. Після ШОСТОЇ картки Купер здався... Така впертість дорого коштувала Куперу - два роки поза футболом.

А коли ж арбітрам дозволили "червоне" свавілля? Лише у 1982 році червона картка стала обов'язковою у кожній футбольній грі.

"Червоне" покарання придумав англійський арбітр Кен Астон під час чвертьфінального матчу чемпіонату світу між Аргентиною та Англією у 1966 році. Англійський рефері зауважив, що під час того матчу його німецький колега Рудольф Кайтлін не міг пояснити форвардові аргентинців Антоніо Раттіну, щоб той покинув поле через грубу гру. Астону спало на думку, що варто впровадити універсальний сигнал, який би дав всім зрозуміти, що має на увазі арбітр матчу. Астон взяв приклад зі світлофора. За аналогією із жовтим і червоним світлом з'явилися картки відповідних кольорів. Систему карток випробували на Олімпійських іграх 1968 року. Чемпіонат світу у Мексиці через два роки став першим, коли застосували "червоний терор" на мундіалі.

Хто найбільше отримав червоних нагород за свою кар'єру футболістf? Чех. Захисник. Томаш...Репка. Казочку про ріпку пам'ятаєте? Отож бо...

Репка легко втрачав рівновагу... Нерви-нерви. 17 червоних карток за кар'єру: "Банік" (1 вилучення), "Спарта" (4), "Фіорентина" (5), "Вест Хем" (4), збірна Чехії (2+1 -"молодіжка"). У січні Репці виповнилося 38 років, проте він ще "бігає" за чеське "Динамо" (Будейовіце).

Цікаво, хто поб'є рекорд Репки? Дід Андрюшка, баба Марушка, Мінка, Фінка, Варварка чи вихованка Сіроманка?

За матеріалами youtube, nadine.nn.kiev.ua, wikipedia, Football Bible, tn.nova.cz, britishsoccerdiva,basingstoketown.net