УКР РУС

Як ФФУ та Комітет арбітрів чхають на закони України та громадську думку

13 липня 2017
Автор: Костянтин Андріюк

Блог Костянтина Андріюка про призначення Анатолія Жабченка, занесеного в базу "Миротворця", арбітром матчу за Суперкубок України-2017.

Суперкубок України 2017
завершено
-

Коли 23 червня 2017 року побачив новину про арбітражні призначення на міжнародні матчі, особисто я все зрозумів.

Лише вчитайтеся в цей меседж у вигляді фрази "Найвищий за рангом матч отримав Анатолій Жабченко..."

Цього арбітра – підкреслено і виокремлено. Все це – відповідь на хвилю новин про внесення арбітрів Вакса та Жабченка у базу даних "Миротворець" як порушників перетину кордону з окупованим Кримом.

ФФУ та Комітет арбітрів цим призначенням ще тоді дало нам всім зрозуміти: плювали ми на вашу громадсько-вболівальницьку думку, плювали ми на базу "Миротворець", плювали ми, разом із Ваксом та Жабченком, на закони України про перетин окупованих територій, плювали ми на українських прикордонників. У нас, мовляв, в руках влада, адмінресурс, на кордоні ми це питання "порішаємо".

Але і цього ділкам з ФФУ та КА виявилося мало. Для закріплення свого, щоправда ще не здійсненого тріумфу, вони вирішили демонстративно призначити Жабченка на Суперкубок України 15 липня 2017 року. Того Жабченка, який мінімум двічі у 2015 році незаконно перетинав кордон з окупованим Кримом, нехтуючи законами України, прийнятими раніше.

Вболівальники це ковтнуть, не сумніваюся!

95% представників спортивної журналістики це вже ковтнуло, не сумніваюся!

Чи ковтнуть це представники сайту "Миротворець"?

Чи ковтнуть це українські прикордонники?

***

До матчу Суперкубка ще два дні.

До папіків, з Комітету арбітрів та ФФУ, у мене на прощання одне запитання: "Хлоп’ята, вам нічого не стискається? А раптом, на кордоні, не вдасться порішати? Невдобно якось потім получиться!"

Юрій Вакс та Анатолій Жабченко. Хто потрапив до списку "Миротворця" та кого втрачає український футбол