УКР РУС

Як 60 тисяч уболівальників встановили антирекод стадіону. Огляд 15 туру Бундесліги

5 грудня 2011 Читать на русском

У якої команди 58641 глядачі на домашньому матчі встановили АНТИРЕКОРД стадіону!!! Хто є найгрізнішим півзахисником Бундесліги? Хто у 24 іграх забив 24 голи? Про це та інше дізнайтеся в огляді 15 туру чемпіонату Німеччини.

ТУР АВТОГОЛІВ
У 15 турі у своїх воротах відзначились аж три гравці (Кірхоф, Бастіанс та Губнік). За попередні 14 турів було лише п'ять автоголів. В історії Бундесліги лише тричі було більше автоголів в одному турі. Востаннє - у 16 турі сезону 2009/10 (чотири автоголи).

ГОСТІ НЕ ПЕРЕМОГЛИ
Уперше у цьому чемпіонаті гості не зуміли поцупити у господарів бодай одну перемогу. Таке востаннє було у 14 турі минулого чемпіонату, що стало одним-єдиним випадком того сезону.

РЕКОРД СЕЗОНУ
П'ять нічиїх у турі - рекордний показник цього чемпіонату. Більше мирових угод (6) було востаннє у другому турі сезону 2008/09.

ВИЙШОВ НА ЗАМІНУ, ЩОБ ЗАБИТИ ГОЛ
Гравець мюнхенської "Баварії" Ар'єн Роббен забив ювілейний 25 гол у сезоні серед гравців, які відзначались, вийшовши на заміну. У цілому 27 таких голів після 15 турів - малий показник, оскільки у минулому чемпіонаті на цю пору гравці після появи на полі на заміну забили вдвічі більше голів.


ФІНК - ТАКИ ТАЛАН "ГАМБУРҐА"
Під керівництвом Торстена Фінка "Гамбурґ" не програв жодної гри у чемпіонаті (дві перемоги, чотири нічиї).


ЮВІЛЕЙ
Наставник "Шальке" Хууб Стевенс у своїй трьохсотій грі як тренер у Бундеслізі святкував 122 перемогу (плюс 87 нічиїх та 91 поразка)


КЛААС ВІД ХУНТЕЛАРА: ЩОГРА, ТО ГОЛ
У 24 офіційних іграх цього сезону нідерландський форвард "Шальке" Клаас-Ян Хунтелар забив 24 голи. У чемпіонаті Хунтелар вже наздогнав форварда "Баварії" Маріо Ґомеса (по 13 голів).

УБОЛІВАЛЬНИКИ "ШАЛЬКЕ" ПОКАЗАЛИ "ЗНЕВАГУ"
58641 уболівальник! З літа 2001 року це найнищий показник. У 134 домашніх іграх "Шальке" завжди було понад 60 тисяч глядачів.


МУЗИКАНТИ НЕ ВМІЮТЬ ГРАТИ З ЛІДЕРАМИ
"Вердер", займаючи перед цим туром четверту сходинку у турнірній таблиці, зазнав трьох останніх поразок від теперішньої трійки лідерів "Баварії" та "Борусії" з Дортмунда та Мьонхенґладбаха.

"КОБИЛИ" ВДОМА "МІСЯТЬ"
Мьонхенґладбахська "Борусія" не програє вдома вже протягом одинадцяти ігор (разом з іграми минулого сезону): 8 перемог, 3 нічиї. Такий показник - зараз найкращий порівняно з іншими командами чемпіонату.


ПЕРЕВЕРШИЛИ СЕБЕ
Мьонхенґладбахська "Борусія" у 15 турах пропустила лише 10 голів - рекорд для команди.

Форвард "Кельна" Люкас Подольскі грає найкраще коло у своїй кар'єрі. 11 голів в одному колі Бундесліги йому ще не вдавалось забити ніколи перед цим чемпіонатом.


АНТИРЕКОРД КЛУБУ
"Хофенхайм", зазнавши п'ятої поспіль поразки в гостях, встановив антирекорд клубу.

"СУХИЙ" МАРІО ҐОМЕС
Форвард "Баварії" не може забити гол вже у третьому поспіль матчі Бундесліги - його найдовший застій у сезоні. У матчі проти "Вердера" нагоду забити Ґомес мав, однак його партнер Роббен вирішив сам покарати "музикантів" з одинадцятиметрової позначки, відібравши м'яч у "королівського стрільця".

ПРЕМ'ЄРИ
Півзахисник "Баварії" Давід Алаба віддав свій перший гольовий пас у Бундеслізі.

25-річний гравець "Вердера" Аарон Хунт заробив своє перше вилучення у Бундеслізі у 153 грі.


МОЖНА БУЛО І ПОСПАТИ
У матчі проти "Хофенхайма" голкіпер "Байєра" Бернд Лєно мусів чекати на один-єдиний удар по своїх воротах аж до 90 хвилини матчу.


24 ПОСТРІЛИ ВАРТІСТЮ В ОЧКО
"Кайзерслаутерн" завдав у домашній грі у напрямку воріт суперника найбільше ударів (24) з часу виходу у Бундеслігу . На жаль, таких зусиль вистачило лише на один гол та очко у матчі проти "Герти" (1:1).

НЕ ВМІЮ У ЧУЖІ, ТО ХОЧА Б У СВОЇ
Захисник "Герти" Роман Губнік забив нарешті перший гол у Німеччині, щоправда у свої ворота. Можливо чехові сподобається і він змінить напрямок пострілів. Зрештою, НЕ БУЛО Б ЩАСТЯ, ЯКБИ НЕЩАСТЯ НЕ ДОПОМОГЛО. Найкращий автор гольових пасів минулого сезону Крітіан Тіферт завдяки автоголу Губніка записав у свій актив перший гольовий пас у цьому чемпіонаті.


НАЙГРІЗНІШИЙ ПІВЗАХИСНИК
Франк Рібері, забивши вісім голів, став найнебезпечнішим півзахисником німецького чемпіонату

.

 

В ГОСТЯХ ТАКОЖ ВАРТО СВЯТКУВАТИ
Форвард дормундської "Борусії" Роберт Лєвандовсі після дев'яти голів у домашніх матчах вперше у сезоні відзначився в гостях.