УКР РУС

"Я злий на Росію – хотів жити в нормальному місті, а вийшло, що це не Україна": Бутко не хоче ставати росіянином

11 травня 2020 Читать на русском

Захисник Леха Богдан Бутко розповів про серйозні втрати, яких зазнав через агресію Росії на Сході України.

"Там живуть мої батьки і батьки дружини. Скільки б не пропонував виїхати, допомогти з житлом, вони не хочуть. Розумію їх – вони вже звикли до цього життя, не хочуть кидати будинки, тварин. Це ми можемо взяти і поїхати хоч в Китай або Австралію. У нас з'явилися телефони, інтернет, а у батьків не було такої можливості. Їм важко перебудуватися і виїхати.

"У мене просто не було вибору на той момент": Бутко – про рішення виступати в Росії

Але що, мені не розмовляти з батьками, тому що вони в Донецьку живуть? Це нерозумно. Припустимо, хтось із них живе в Донецьку або у них є своя точка зору щодо України або Росії. Але на мене це не впливає. Я українець, живу в Україні. Як вона на мене може вплинути? Які думки у мене в голові будуть, такі і будуть. Мені їх ніхто не змінить, я сам міркую і бачу ситуацію правильно.

Якби я хотів стати росіянином і грати в Росії, то я б там залишився і все б для цього зробив. Але не бачу і не буду бачити сенсу в цьому. Не розумів, через що це сталося і до сих пір не розумію. Це вже не нам судити і розбиратися.

Але, звичайно ж, я злий на Росію. Завжди хотів жити в нормальному місті, в якому виріс. Воно належало Україні. Хотів там рости, розвиватися, все робив для цього, були плани на майбутнє, купив квартиру. А вийшло так, що це не Україна. Люди будуть злі на всіх навколо, навіть не розуміючи ситуації", – підсумував Бутко в інтерв'ю Tribuna.

Голодуючі Поволжя-4: повний список українців, які виступають у чемпіонаті Росії прямо зараз – дехто міняє паспорти