УКР РУС

"Я втратив контроль над роздягальнею": Костишин пояснив, чому покинув чемпіонат Казахстану

23 червня 2023 Читать на русском

Український фахівець Руслан Костишин розповів про тонкощі роботи у першості Центральної Азії.

"Я покинув Аксу за взаємною згодою сторін. У команди падали результати. Думаю, я втратив контроль над роздягальнею і управлінням командою загалом. Пропала хімія між тренером і футболістом.

"Люди приходять і відходять": Зоря готова відпустити ван Леувена за однієї умови

У моєму першому сезоні у команді більшість були казахи, а легіонерів – 6-7 осіб. А ось у чемпіонаті 2023 року іноземців стало більше, і це порушило баланс. І певною мірою було втрачено роздягальню.

Проблема Казахстану в тому, що тут контракти укладаються лише на рік. Перед сезоном 2023 року пішли багато лідерів – капітан, найкращий бомбардир і центральні півзахисники. У підсумку довелося заново збирати команду заново. Робота з трансферами виявилась найбільшою проблемою клубу. За підсумками 2022 року ми ледь не зачепились за єврокубки, посіли шосте місце. А у 2023-му, на момент мого звільнення, були на одинадцятому.

Думаю, я ще міг би вирівняти становище (після відходу тренера команда опустилась на останню сходинку, – прим.). Але дуже хотілося додому, і я повернувся в Україну", – сказав Костишин в інтерв'ю FanDay.

Нагадаємо, Костишин працював в Аксу з 17 січня 2022-го по 28 квітня 2023 року.

Реброву і Ротаню – на олівець: найбільша втрата академії Динамо і ще 11 українців, які вразили Європу