УКР РУС

"Я подякував Димінському і поїхав". Валерій Яремченко пояснив, чому покинув "Карпати"

17 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" зателефонував заслуженому тренеру України, щоб дізнатися про мотиви, які спонукали його покинути Львів через кілька днів після призначення на посаду керманича "Карпат".

- Я сказав Петру Петровичу (Димінському, - "Футбол 24"): «Дякую за те, що ви мене запросили, але я в такому віці, що часто їздити в Донецьк і у зворотньому напрямку – важко». Ну й ситуація така склалася… Як би це сказати, щоб не образити. «Карпати» продали молодих футболістів. Який би у нас не був чемпіонат, але якщо ти продаєш, то стаєш біднішим, а не багатшим. Здавалось би, гроші є, а людей – немає. Є там зараз молоді футболісти, які ще зовсім, ні разу не грали за першу команду. Тобто, потрібен певний час. Якщо робити команду, яка б грала у єврокубках, то це треба мінімум рік-півтора. Тож я подякував Петру Петровичу і поїхав. Не настільки привабливою була робота, щоб давала мені можливість терпіти ці всі небажані моменти, які у мене виникли б там.

Я розумію, що умови в багатьох клубах – не кращі. Але молодих продали сюди-туди і ми залишилися з гравцями, яких потрібно навчати і давати час. А тут – єврокубки. Моєї майстерності напевно б не вистачило для того, щоб за рік зробити юних хлопців учасниками єврокубків. Потрібна була дуже велика активність від тренера. Мені це не підходило. Я приїхав, оцінив умови, побачив деякі дрібниці, не надто уважних людей у клубі. Якщо вже ставити такі високі завдання, то потрібно й умови створити більш привабливі.

- Розумію…

- Всі це розуміють. Може, у них щось і вдасться. Там Чанцев залишився. Але якщо отак по 3-4 футболісти продавати… Тим більше, що зараз талановитих футболістів – мало. Багато було підводних течій… Словом, я побачив, що там потрібен час для того, щоб команда пробилася в єврокубки. Це не проблема в головному тренері. Проблема в гравцях, яких потрібно знайти або виховати. Виховати – важче. Ну там не така страшна ситуація, як може здаватися. Страшніше тільки смерть буває. Для «Карпат» страшніше, що рівень чемпіонату падає. Ви подивіться, скільки людей на матчі ходить. Це жах.

"Боляче дивитися на людей, що тупо зрадили Україну". Валерій Яремченко – про Селезньова, розруху в ДНР і найбільший жах Путіна