УКР РУС

"Я не знаю, кому служить Павелко, але Динамо виграє суд у Лозанні". Стефан Решко розкритикував Шахтар, президента ФФУ і експертів каналу 2+2

28 серпня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" обговорює події 7 туру УПЛ разом із легендарним футболістом Динамо, екс-главою КДК ФФУ.

– Головною подією 7 туру мав стати матч між Маріуполем та Динамо, але кияни так і не ризикнули поїхати на Схід. Чиї аргументи вам ближчі?

– Мені ближча справедливість. Я, як працівник міліції, розумію, що ситуація трохи відрізняється від тієї, яку нам подають. Телебачення – це одне, реальність – інше. Послухав вчора експертів на 2+2 і був шокований. Вони ж абсолютно не знають системи безпеки, але при цьому серйозно роздумують і кажуть: ми – за футбол. Футбол – це добре, але безпека – понад усе. Не розбираєтеся в темі – не лізьте туди. Говоріть про футбол: хто куди віддав пас, хто куди побіг…

Тому я був категорично проти того, щоб Динамо їхало у Маріуполь. Туди може поїхати Верес, ще хтось, але Динамо – це зовсім інший подразник для всіх отих сепаратистів, бандитів, які ходять поруч. Київ, столиця, Динамо – це ж був би резонанс на увесь світ, якби трапилася якась трагедія. Реклама для сепаратистів. Я не знаю, кому служить Павелко: футболу чи окремим особистостям і своїм амбіціям?

– Президент ФФУ говорить про технічну поразку для Динамо.

– Я працював у КДК і знаю всю цю кухню зсередини. Впевнений, що Динамо виграє суд у Лозанні. Я на боці безпеки футболістів Динамо. Ще раз повторю – вони є серйозним подразником для сепаратистів. Бо хто може зрівнятися із киянами в плані історії та успіхів? Навіть Шахтар не може – вони виграли Кубок УЄФА і все. Це ще ні про що не говорить. Натомість Динамо двічі брало Кубок Кубків, один Суперкубок УЄФА. Тричі грали у півфіналі Ліги чемпіонів. Коли Шахтар гратиме у півфіналі? Тоді й поговоримо.

Шахтар у третьому матчі нового сезону змушений по ходу відігруватися, "на жилах" здобуваючи вольові перемоги.

– Думаю, що хлопці трохи недооцінюють своїх суперників, вважаючи, що на голову вищі. Не віддаються грі повністю. У першому таймі проти Вереса "гірники" ходили пішки. Рівненській команді бракує досвіду і майстерності, але завдяки самовіддачі, працездатності вони могли зачепитися за очки. Наприкінці матчу їм не пощастило – пропустили, бо захисник неграмотно вибив м’яч по центру, хоча повинен був виносити його на фланг.

Ворскла вже наздогнала Динамо. Чи здатна команда Сачка піти у відрив, поки у Зорі будується нова команда, Олександрія втомлена єврокубками, а Чорноморець – розвалився?

– Так, Полтава на це спроможна. Тим паче, вони вже неодноразово виступали у єврокубках. Там підібралася хороша команда, вони грають і, що найголовніше, їм вдається здобувати результат. Що більше таких клубів перебуватиме поруч із Динамо та Шахтарем – то цікавішим ставатиме наш футбол.

Олександрія ще психологічно не оговталася від поразки у Лізі Європи. Начебто і результат гарний привезли із Білорусі, але вдома не вистояли. Хороша команда – це стабільна команда. Олександрії цього бракує.

Чорноморець мене глибоко розчаровує. У минулому сезоні команда демонструвала хороший, яскравий футбол. Вважав, що вони перебували на правильному шляху. Але деякі футболісти розбіглися, деякі – знизили вимоги до себе. Коротше кажучи, немає колективу. Немає лідерів, які вели б за собою.

Сторінка автора у Facebook

Бойкот Динамо, фарт Шахтаря, феєричне повернення Зорі. Підсумки 7-го туру УПЛ