УКР РУС

"Я не косив газон, як Мілнер, але спробував виконати танець Чемберлена": Клопп – про самоізоляцію Ліверпуля

29 березня 2020 Читать на русском

Німецький наставник англійського Ліверпуля Юрген Клопп розповів про самоізоляцію клубу під час пандемії коронавирусу.

"Це важкий час для всіх нас, але з особистої точки зору він навіть цікавий, адже я ще ніколи раніше не залишався вдома так довго. Зі мною все гаразд, але я, як і інші, стурбований ситуацією, що склалася. Ніхто досі не знає, як довго це триватиме, тому все, що ми могли зробити – це організувати роботу для хлопців на віддалі і переконатися, що все буде працювати так, як повинно працювати. Потім ми відправили хлопців по домівках, самі розійшлися по домівках і ось ми до тепер тут.

Клопп назвав коронавірус однією з причин вильоту Ліверпуля з Ліги чемпіонів

Ми поговорили кілька разів, у нас є один великий груповий чат – там весь Мелвуд (тренувальна база Ліверпуля – прим.). Хлопці цікавляться справами один одного, коментують кожен крок – так що це дуже допомагає. Настрій у всіх гарний, але ми нудьгуємо, адже нам подобається працювати разом. Ми можемо зідзвонюватися через WhatsApp, FaceTime і т. п., щоб бачити один одного, але це все одно не те, до чого ми звикли. Проте, всі зайняті своєю роботою. Ми повинні були організувати процес тренувань. Мона (Неммер) виконує неймовірну роботу, це найвищий рівень. Андреас Корнмайєр складає програму тренувань, він намагається бути настільки винахідливим, наскільки це можливо. Ми робимо все те ж саме, що робили раніше, але не зустрічаємося один з одним.

Чи бачив я, що викладають у соцмережі гравці? Я не косив газон, як Мілнер, але спробував виконати танець Чемберлена. Не так вже й погано вийшло! Зараз дуже важливо показати, що ми ставимося до цієї ситуації дуже серйозно, але ми – живі люди. На даний момент ми знаходимося вдома, а з дому важко якось повпливати на те, що відбувається там, зовні. Ми не медики, ми не працюємо в супермаркетах. Ми маємо підтримувати свій настрій і настрій інших людей, і якщо хлопці роблять щось кумедне, що не заборонено законом, я шалено радий цьому! Мені це подобається", – розповів Клопп дистанційно в інтерв'ю клубному телебаченню.

"Найкращий гість після Марадони": як Юрген Клопп став тренером – сільські дівчата, шок чемпіона світу і український слід