УКР РУС

"Я не думав про продовження кар'єри в Україні": Вілліан – про "шокуючий" вчинок Шахтаря

20 квітня 2020 Читать на русском

Бразильський вінгер Вілліан розповів про період виступів в Україні.

"Я вже був у першій команді Корінтіанса, коли у серпні 2007-го у віці 19 років отримав пропозицію від Шахтаря. Як ви знаєте, будь-який бразильський гравець мріє грати в Європі, особливо у великому клубі. Я не планував покидати Бразилію так рано. Звичайно, я не думав про продовження кар'єри в Україні. Але Корінтіансу потрібно було продати мене в той момент, а Шахтар дуже хотів мене підписати. Так що я разом з батьком вирушив на переговори.

Вілліан отримав ще один топ-варіант продовження кар'єри

Представники Шахтаря були дуже переконливими. Коли ми приземлилися у Франції, нас вже чекав приватний літак і це приємно шокувало мене. Все, що я знав про Донецьку – там повинно бути холодно. Але тоді було досить тепле літо і я подумав, що зима не може бути дуже холодною. Потім була зустріч з Луческу і деякими футболістами – Фернандінью, Луїсом Адріано і Ілсінью. Всі вони бразильці. Умови виглядали добрими і ми з батьком прийшли до висновку, що Шахтар може стати чудовим клубом для старту в Європі. Тому вирішив перейти у донецький клуб.

Коли прийшла зима, було важко. Холод, сніг. Ніколи не відчував нічого подібного. Але все пройшло. Я отримував підтримку від партнерів по команді, особливо від бразильців, включаючи Жадсона і Брандау. Я добре адаптувався. Навіть вивчив російську мову. Спочатку я працював з перекладачем, але потім почав підбирати слова і фрази, в підсумку зумів заговорити", – сказав Вілліан в інтерв'ю виданню The Players’ Tribune.

Нагадаємо, Вілліан захищав кольори "гірників" з 2007 по 2012 роки. У лютому 2013-го перейшов у російський Анжи за 35 млн євро.

"Мав запрошення від Динамо і Шахтаря": українець, який підкорив Бельгію задовго до Яремчука та Маліновського