УКР РУС

"Я був шокований", – екс-наставник збірної Словаччини Козак розповів сенсаційні подробиці своєї відставки

18 жовтня 2018 Читать на русском

18 жовтня відбулась прес-конференція, де Ян Козак розповів, чому вирішив покинути збірну Словаччини.

"Після програшу Чехії я всю ніч не спав. Двічі переглядав гру. Мені було страшенно боляче. Я вирішив перед відновлювальним тренуванням поспілкуватися з хлопцями, щоб їх заспокоїти і заспокоїтися самому.

Зібрав хлопців і бачу, що у багатьох ні тіні розчарування, та й виглядають вони якось дивно. Першим зізнався Дубравка. Виявляється, сім чоловік всю ніч провели в нічному клубі. Чесно кажучи, я був в шоці.

Тренер збірної Словаччини Козак подав у відставку після поразки від Чехії у Лізі націй

Питаю у Дубравки: "Як це могло статися?" Мовчить. Так, у нього проблеми в Ньюкаслі, ось Чехії програли, потрібен відпочинок, але не такий же. Відповів Владімір Вайсс: "Не знаю. Почали грати в Вегу з Лоботкою і вирішили продовжити відпочинок у клубі". Мовляв, втомилися дуже і хотіли розслабитися. Дивні погляди на життя і футбол, виявляється, у моїх підопічних.

"Шок": реакція ЗМІ на відставку Козака – найуспішнішого тренера суперників збірної України в Лізі націй

Після такої неповаги до мене, я мав три варіанти. Перший – зробити вигляд, що нічого не сталося і залишити все як є. Але це не мій стиль. Другий – виключити зі збірної усіх сімох учасників походу. Але це теж не варіант. Я не можу уявити словацького футболу без Шкріняра, Лоботки, Вайсса, Дубравки та інших. Це гравці основного складу. Я прийняв третє рішення – обговорив все з президентом СФС Яном Ковачиком і подав у відставку. Єдине, ми домовилися не виносити цю історію на світло до матчу зі Швецією", – цитує Яна Козака Команда №1.