УКР РУС

ВВС зняв документальний фільм про російських хуліганів, які обіцяють влаштувати "фестиваль жорстокості" на ЧС-2018

16 лютого 2017 Читать на русском

ВВС підготував документальний фільм про російських хуліганів, які вже ведуть активну підготовку до ЧС-2018.

Британські журналісти відправились у країну, яка прийматиме ЧС-2018, щоб зрозуміти логіку та мотиви тамтешніх футбольних ультрас. Російські хулігани мають мало спільного з традиційним фанатським рухом, зародженим в Англії у 70-х роках минулого століття. У Росії на сьогоднішній день організовані багато хуліганських "фірм", які проводять між собою заплановані бої.

У таких "фірмах" молоді хлопці дотримуються спеціального режиму, не п'ють та не курять. Постійні фізичні вправи роблять з них справжніх бійців. Зі слів членів таких "фірм", у таких організаціях вони знаходять для себе принципи та відвагу.

Журналісти навідались до московських "гладіаторів", які підтримують "Спартак", і "орлівських м'ясників", які "прославились" своєю жорстокістю на Євро-2016. Також ВВС побував у Ростові, де пройде 5 матчів Чемпіонату світу.

Хулігани зазначають, що для когось ЧС-2018 стане святом, а для інших – "фестивалем насильства". Вони вже зараз попереджають англійських вболівальників, які приїдуть у Росію, щоб ті двічі подумали, чи потрібна їм ця подорож.

Як пише The Guardian, до заворушень у Марселі між вболівальниками збірних Росії та Англії може бути причетний Кремль. У фільмі є підтвердження, що "футбольні хулігани були армією, яку послав підкорювати Європу Володимир Путін". Слова хуліганів можуть слугувати певним доказом того, що влада у Росії буде прикривати очі на активну підготовку хуліганів до Мундіалю.

Хоча хулігани й зазначають, що тримають всі свої плани у секреті, адже у разі масових заворушень силові структури посадять у в'язницю всіх організаторів.

Прем'єрний показ фільму відбудеться на телеканалі ВВС2 сьогодні, о 23:00.

Футбольное быдло