УКР РУС

Всі покери Ліги чемпіонів

9 грудня 2015 Читать на русском

«Футбол 24» вспоминает всех предшественников Криштиану Роналду и двоих форвардов, кто превзошел достижение португальца.

Чотири голи в одному матчі, які вдалося забити Кріштіану Роналду в грі 6-го туру Ліги чемпіонів "Реал" - "Мальме" (8:0), результат видатний, але не рекордний. Роналду став 11-м гравцем за всю історію турніру, кому підкорилося це досягнення.

 

Марко Ван Бастен ("Мілан")
1992. Група. "Мілан" – "Гетеборг" – 4:0.
Перший "покер" Ліги чемпіонів трапився у першому ж сезоні після "ребрендингу" головного єврокубка. Для тих малорезультативних часів досягнення Ван Бастена було приголомшливим. І в підсумку принесло йому "Золотий м'яч" - третій у його кар'єрі.

Сімоне Індзагі ("Лаціо")

2000. 2-й груповий етап. "Лаціо" – "Олімпік" (Марсель) – 5:1. 


Набагато більш забивний Філіппо Індзагі 4 м'ячі у Лізі чемпіонів не забивав ні за "Мілан", ні за "Юве". А ось його рідному брату Сімоне Індзагі такий трюк вдався.


Дадо Пршо ("Монако")
2003. Група. "Монако" – "Депортіво" – 8:3. 
Успіх хорвата був би неможливий без його вірного соратника. У парі з Пршо в атаці за монегасків тоді виступав достатньо віковий, але досвідчений іспанець Фернандо Морьєнтес.


Рууд ван Ністелрой ("Манчестер Юнайтед")
2004. Група. "Манчестер Юнайтед" – "Спарта" – 4:1. 
Голландський легіонер "МЮ" став героєм матчу, наодинці обігравши гостей з чеської Праги на "Олд Траффорд".

 

Андрій Шевченко ("Мілан")
2005. Група. "Фенербахче" – "Мілан" – 0:4. 

Досягнення Шеви в Стамбулі допомогло йому виграти титул найкращого снайпера Ліги чемпіонів-2005/2006. 9 м'ячів забив українець у тому сезоні, але його "Мілан" був зупинений майбутнім переможцем - "Барселоною" - у півфіналі турніру.

Голи Андрія Шевченка на стадіоні "Шукрю Сарачоглу" - на відео:

 

Ліонель Мессі ("Барселона")

2010. 1/4 фіналу. "Барселона" – "Арсенал" – 4:1. 

Чотири роки потому долю Шевченка повторив і Лео Мессі. Він теж став кращим снайпером турніру (8 м'ячів), але його "Барса" зупинилася у півфіналі.

 

Бафетімбі Гоміс ("Ліон")
2011. Група. "Динамо" (Загреб) – "Ліон" – 1:7. 
Одним зі співавторів досягнення француза став добре нам знайомий захисник київського "Динамо" Домагой Віда. Ох, і напомилявся він тоді! Інший київський динамівець, колишній, Єрко Леко від ганьби самоусунувся, отримавши червону картку вже 28-й хвилині матчу, за рахунку 0:0.

Матч, до слова, був дуже дивним... "Ліону" був потрібен якраз такий рахунок, а хорвати не сильно-то й пручалися. Втім, не спійманий - не злодій.


Роберт Лєвандовскі ("Борусія" Дортмунд) 

2013. 1/2 фіналу. "Борусія" — "Реал" — 4:1. 

"Покер" у півфіналі - спробуйте, повторіть!

На такому рівні "покер" не вдавався більше нікому! Поляка в той вечір було не втримати. Ось, тільки, за вже сформованою традицією, титул його команді виграти не вдалося - програли у фіналі "Баварії".

Златан Ібрагімовіч (ПСЖ)
2013. Група. "Андерлехт" — ПСЖ — 0:5. 
Коли Златан в ударі, зупинити його майже нереально. Донецький "Шахтар" не дасть збрехати.

 

Всі пента-трики Ліги чемпіонів

Ліонель Мессі ("Барселона")
2012. 1/8 фіналу. "Барселона" – "Байєр" – 7:1. 
Єдиний в списку супербомбардирів, кому "покер" вдався двічі - Лео Мессі. Причому, вдруге йому вдався пента-трик, коли Лео 5 разів посилав м'яч у сітку воріт леверкузенського "Байєра".


Луїс Адріано ("Шахтар")
2014. Груповий турнір. БАТЕ – "Шахтар" — 0:7. 

І все ж представник чемпіонату України крутіший! Форвард "Шахтаря" Луїс Адріано забив у білоруському Борисові також п'ять м'ячів, але записав на свій рахунок найшвидший покер в історії Ліги чемпіонів - за 17 хвилин.

Руслан Меженський, "Футбол 24"