УКР РУС

Всі - на канікули. Підсумки 17 туру Першої ліги

20 листопада 2014
Автор: Дмитро Гончар

З дерев вже опало останнє листя, на вулиці запанував холод, а це означає, що у наші домівки скоро завітає зима разом із Різдвяними святами.На жаль, ця пора року навіює сум на любителів українського футболу, адже команди змушені йти на перерву - тим самим залишаючи місцеву публіку без футболу.

Цей рік не став винятком із правил, свої останні матчі у 2014 році зіграли колективи із Першої ліги, а детальніше про 17 тур читайте у нашому підсумку.

                               

"Суми" - "Десна" 1:1

Голи: Богачов, 45 - Каваців, 90+7

Матч активніше розпочали господарі, які без розвідки одразу пішли в атаку.  Таким чином намагаючись реабілітуватися за поразку у минулому турі від дніпродзержинської "Сталі" із розгромним рахунком - 3:0. Сумчани неодноразово могли відкривати лік забитим м'ячам у матчі, але  надійна гра голкіпера суперників і надійний захист чернігівців не дозволив їм це зробити. Наприкінці першого тайму, практично перед  свистком на перерву, сумчани зуміли відкрити рахунок - відзначився Богачов, який уміло розпорядився пасом Швеця і пробив потужно, не залишивши ніяких шансів на порятунок власних володінь Сіталу.

У другій половині матчу більшу активність почала проявляти "Десна", яка відчайдушно намагалася зрівняти рахунок, але чернігівцям відверто не вистарчало реалізації в моментах, де було потрібно забивати. Все - таки фортуна посміхнулась гостям із Чернігова і вони зуміли врятувати своє положення аж на 90+7 хвилині матчу завдяки вдало реалізованому пенальті від Яреми Каваціва. Дякуючи цій нічиїй, "Десна" зуміла піти на зимову перерву на шостій позиції, а господарі - на дев'ятій сходинці.

 

"Миколаїв" - "Буковина" 0:4

Голи: Головачук,11 Толстяк, 34 Степанков, 65 Королянчук, 73

Команда з Чернівців почала диктувати свої умови на полі одразу з перших хвилин і це досить швидко дало результат - Головачук, вигравши другий поверх після подачі з кутового,  зумів переправити круглого у ворота господарів. Після цього "буковинці" не збавили обертів і м'яч знов опинився у воротах Восконяна  - знову після подачі із кутового, але цього разу відзначився Толстяк.

Другий тайм став продовженням першої сорокап'ятихвилинки - чернівчани зуміли відзначитися ще двома голами - Степанков і Королянчук по черзі засмутили кіпера миколаївців - тим самим довівши рахунок до непристойного.

 

"Полтава" - "Зірка" 0:0

Попри активні дії команд рахунок матчу залишився невідкритим, моменти для того, щоб "розмочити" нулі були у обох команд, але футбольна фортуна, здається, була проти того, щоб хтось із гравців зумів відзначитися. Найреальніші моменти у першій половині гри мали Чичиков та Коркішко, але ці нагоди не були реалізовані. Команди у схожому стилі провели і другий тайм - було багато справжньої чоловічої боротьби, але окрім цього глядачі, які прийшли на цей матч, більше нічого не побачили.

 

"Олександрія" - "Геліос" 1:0

Гол: Пономар, 77

Обидві команди жваво розпочали гру - м'яч практично не затримувався у центрі поля. Щоправда перший момент виник лише у середині першого тайму, коли Імереков був близький до того, щоб відкрити рахунок, м'яч просвистів біля штанги. Гості не забарилися з відповіддю - небезпечно пробив Олійник, але Новак був на висоті. До кінця першого тайму суперники надалі обмінювалися небезпечними моментами, у яких було легше забити, ніж навпаки, але гравці обох команд так і не зуміли відкрити рахунок. Особливо "постарався" Панасенко, який не реалізувавав пенальті - команди пішли на перерву за нічийного рахунку.

У другому таймі господарі все-таки зуміли відкрити рахунок завдяки Пономарю, який замкнув чудовий пас від Гуськова. Команди після забитого м'яча могли збільшувати рахунок матчу, але цифри на табло залишилися незмінними - 1:0

 

"Гірник" -  "Сталь" Д  0:1

Гол: Куліш, 22

Фаворит матчу був відомий заздалегідь, адже ні для кого не є секретом, що дніпродзержинська "Сталь" бореться за право виступати у Прем'єр-лізі, а "гірники" знаходяться неподалік від зони вильоту і відчайдушно намагаються себе уберегти від неї. На початку матчу "сталевари" мали прекрасну можливість для того, щоб відкрити рахунок, але Каленчуку відверто не щастило, але невдовзі, розігравши чудову контратаку, Куліш зумів відкрити рахунок у матчі. "Гірник" після пропущеного м'яча влаштував справжню облогу воріт Поповича, але це не принесло бажаного результату. Мінімальна перемога гостей, які вже у березні продовжать перегони за "Олександрією".

 

"Нива" - "Тернопіль" 2:2

Голи: Гудима, 62 Сворак, 87 - Богданов, 13 Полянчук, 18

Матч, як і очікувалося, не розчарував вболівальників, адже у цьому матчі було все чого душа забажає: чудова атмосфера, багато боротьби, голів... Номінальні гості зуміли швидко забити два м'ячі, таким чином зробивши чудову заявку на перемогу, але ж недаремно цей матч носив назву "дербі". Номінальні господарі у другому таймі зібрали всю свою волю в кулак і виклалися на 140%. Завдяки цьому "Нива" зробила чудовий камбек, коли здавалось, що надія вже втрачена і поразка проти надпринципового суперника забезпечена. Можна лише подякувати обом командам за чудовий матч, який точно стане окрасою Першої ліги сезону 14/15.

 

"Гірник - Спорт" - "Нафтовик - Укрнафта" 2:1

Голи: Корольков, 53, 73 - Сондей, 7

Гостріше розпочали гості, які зуміли майже одразу забити - відзначився Сондей після передачі Войцеховського з флангу. Господарі побігли відігруватись, але це аж вдалося зробити на початку другого тайму. Корольков десь з метрів 20-ти потужно  пробив по воротах "нафтовиків" і м’яч залетів у дев’ятку. Через 20 хвилин після першого голу півзахисник господарів зробив дубль, реалізувавши пенальті. Цей гол приніс перемогу господарям, які завершили осінню частину на третій сходинці згори - фантастичне досягнення, як для новачка Першої ліги.

 

"Сталь" А - "Динамо-2" 0:1

Гол: Хльобас, 55

Київські динамівці завершили 2014 рік для себе на веселій ноті, адже перемога у цьому матчі дозволила піднятися киянам у верхню частину таблиці, а саме на 5 місце, але попри це варто зауважити, що матч видався нелегким для "динамівців", адже "сталевари" зараз набрали непоганий рівень. І я впевнений, якщо команди продовжать весною демонструвати свій теперішній рівень  - то кияни зможуть заслуговувати на найвищі місця, а "сталевари"  забудуть про зону вильоту у якій, на жаль, вони зараз перебувають. А долю цього матчу вирішив один гол, який забив Дмитро Хльобас, що просто феєрить останнім часом у складі другої київської команди. Можливо Реброву варто придивитись до цього талановитого хлопця?