УКР РУС

"Все дуже інтенсивно": Ярмоленко – про нововведення Реброва, дуель з Німеччиною і вирок терористам

11 червня 2023 Читать на русском

Півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко поділився враження від тренувального процесу у національній команді.

Товариські матчі
завершено
-

"Настрій, якщо чесно, у колективі хороший, намагаємося один одного підбадьорювати. Але коли бачиш, що в тебе в країні відбувається, що роблять терористи на Херсонщині, то хороший настрій швидко зникає. Але я впевнений, що ми переможемо завдяки нашим воїнам і все буде добре.

"Я б порівняв Реброва з Агуеро": Довбик – про бомбардирський рекорд, улюблений клуб та кумира, який вирушив на заробітки

А щодо тренування... У нас не так багато часу, як хотілося б, тому все дуже інтенсивно: теорія два рази на день, вчора було два тренування, сьогодні одне. Добре попрацювали, тренер намагається пояснити своє бачення гри – в атаці, в обороні. Всі хлопці з цікавістю його слухають і намагаються виконувати все, що Сергій Станіславович просить.

Чи є відмінності у тренувальному процесі Реброва у Аль-Айні і збірній? Звичайно є. Він досвідчений тренер, попрацював у багатьох чемпіонатах. Видно, що він підбирає тактику відповідно до гравців. Є невеличкі нововведення, але загалом стиль гри схожий до того, який був в Аль-Альні, в Динамо, коли ми працювали разом. Тому я не можу сказати, що щось кардинально змінилось. Сергій Станіславович любить розумний футбол: не просто захищатися чи бити вперед. Має бути баланс між атакою та обороною. Його цікаво слухати і я бачу, що хлопці перейнялися його тактичними задумками. Всім зараз цікаво. Найголовніше, аби все, що він від нас просить на теорії, ми виконували на футбольному полі. Тоді у нас буде результат.

У Реброва непростий дебют. Збірна Німеччини завжди була однією з найкращих збірних світу. Буде цікаво спробувати себе і свої сили на цьому рівні. Дяуємо їм за запрошення і хай переможе найсильніший. А те, що ця гра товариська, 1000-на для Німеччини, нічого не означатиме. Ми знаємо, що за нас вдома вболіватимуть мільйони вболівальників, тому хочемо показати хорошу гру, щоб люди отримали задоволення, отримали трохи позитиву у ці складні часи", – сказав Ярмоленко у коментарі YouTube-каналу УАФ.

Нагадаємо, вже у понеділок, 12 червня, збірна України зіграє з Німеччиною. Цей поєдинок стане підготовчим до матчів відбору на Євро-2024 проти Північної Македонії та Мальти (16 та 19 червня відповідно).

Ребров у збірній України: перша прес-конференція – про контракт, Ярмоленка в Динамо, травми лідерів і гру з Німеччиною