УКР РУС

Ворскла перемогла Зорю завдяки автоголу Прийми у компенсований час

23 вересня 2018 Читать на русском

У драматичному матчі 9-го туру УПЛ Ворскла здобула домашню перемогу над Зорею.

Ворскла виставила той же склад, що і у Лондоні, в той час як Зоря підсилилася гравцями, які не могли вийти у матчі з Динамо через умови оренди. Тим не менш, у першому таймі була цікава лише перша половина, в якій знайшлося місце геройствам обох голкіперів – так, на 17-й Махарадзе взяв непростий удар Ребенка лише з другої спроби, а вже через кільканадцять секунд він витягнув м'яч із дев'ятки після удару головою Даллку. Зоря відповіла моментом на 22-й хвилині, коли Артур виніс м'яч зі стрічки після пострілу Рафаеля.

У другому таймі Ворскла стала грати активніше. На 62-й хвилині Артур дальнім ударом ледь не закрутив у дев'ятку воріт Махарадзе, а вже через три хвилини полтавці порадували рідну публіку голом – це Павло Ребенок замкнув передачу Владислава Кулача. Тим не менш, свято тривало недовго: вже через п'ять хвилин Зоря заробила штрафний, і після подачі Лєднєва Караваєв відправив м'яч у ворота "зелено-білих" – 1:1! З цим вже не могла змиритися Ворскла, яка великими силами пішла уперед і заробила пенальті на 87-й хвилині – це Сваток зрізав у власному штрафному Сергійчука. Шарпар впевнено підійшов до "точки" – і не забив. Здавалося, це фінал, але, як це часто буває у Полтаві, суперника Ворскли погубив автогол – Василь Прийма на 90+1-й хвилині зрізав м'яч у власні ворота.

Полтавці виграли й набрали 15 очок, піднявшись на четверте місце й впритул наблизившись до Олександрії, у якої на одне очко більше. Зоря з 12 очками опустилась на п'яту сходинку

Чемпіонат України 2018/2019, 9-й тур

Ворскла – Зоря – 2:1

Голи: Ребенок, 65, Прийма, 90+1 (автогол) – Караваєв, 71

Нереалізовані пенальті: Шарпар, 88