УКР РУС

Ворскла – Спортінг: черговий біль українського футболу, недооцінка від суперника та шедевр Кулача

4 жовтня 2018 Читать на русском

Ворскла драматично поступилась Спортінгу в матчі 2 туру Ліги Європи 2018/19. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Матч Ворскла – Спортінг розпочався в Полтаві о 19:55. Після першого туру у підопічних Сачка очок в активі не було, а португальці мали 3 пункти завдяки перемозі над Карабахом.

Попри єврокубковий матч та статус суперника на стадіон завітали небагато вболівальників – під час трансляції чітко було помітно, що до аншлагу на трибунах було дуже далеко.

Ворскла – Спортінг – 1:2 – відео голів

Поєдинок розпочався доволі активно. Вже на перших хвилинах португальці подали кутовий, проте особливої небезпеки біля воріт Шуста не виникло. Практично одразу пробивав Дьябі – повз ворота. Ворскла відповіла неточним ударом Скляра – м'яч пролетів вище.

А от на 10-й хвилині полтавці відкрили рахунок. Красивий удар з-за меж штрафного вдався Владиславу Кулачу. Голкіпер дістав м'яч, але не зміг нічого вдіяти – круглий влетів у дальній верхній кут воріт.

Після пропущеного гола Спортінг активно пішов вперед. Португальці подали кілька кутових, які втім, не принесли лісабонцям жодних дивідендів. Гра перемістилась переважно у центр поля, а гравці обох команд не соромились зривати атаки за допомогою дрібних фолів. На 38-й хвилині біля воріт Шуста було доволі небезпечно: після розіграшу аута по воротах полтавців пробивав Фернандеш, проте м'яч пролетів вище. Буквально за хвилину він же завдав удару з-за меж штрафного майданчика – знову неточно.

Вже на останніх секундах тайму Нані міг зрівнювати рахунок. Після помилки Даллку та Чеснакова португалець пробивав з кількох метрів – Шуст врятував команду!

Друга половина гри розпочалась з атак Спортінга. Вже на перших секундах Шуст забрав м'яч до рук після небезпечного прострілу з флангу. На 53-й хвилині удару завдав Акунья, проте м'яч пролетів поруч з "дев'яткою". За кілька миттєвостей наставник гостей Жозе Пезейру освіжив атаку, випустивши Фреді Монтеро замість Мане. Василь Сачко тут же відповів – замість автора забитого м'яча Кулача на поле вийшов Михайло Сергійчук.

Ворскла – Спортінг: онлайн-трансляція матчу Ліги Європи – як це було

Полтавці у другому таймі відверто почали грати від оборони. Черговий дальній удар Фернандеша нейтралізував Шуст. Варто відмітити, що підопічні Сачка захищались досить організовано, впевнено припиняючи всі спроби суперника. Це серйозно нервувало гостей – спочатку Нані почав відверто провокувати Артура, а за кілька хвилин Акунья отримав жовту картку за грубу гру та суперечку з арбітром. До слова, Пезейру до 70-ї хвилини вже використав всі заміни.

На 76-й хвилині далеко не найвищий Нані небезпечно пробив головою – Шуст знову діяв надійно. Після цього Спортінг ще більше притиснув українців до їхніх воріт. Було помітно, що полтавці відверто втомились, граючи, по суті, на відбій. На 79-й хвилині гості втратили неймовірний момент – після удару через себе Шуст не лише здійснив шикарний сейв, а й встиг підвестись та не дати добити м'яч у ворота. Вищий клас!

Ворскла відповіла нестандартним розіграшем штрафного удару – Сергійчуку забракло лічених сантиметрів, щоб переправити м'яч у ворота.

І все ж полтавці не дотягли до фінального свистка, не втримавши навіть нічию. На 90-й хвилині Монтеро виграв боротьбу в Артура та ударом низом відновив рівновагу. Ворскла одразу побігла вперед та нарвалась на контратаку. Кабрал зіграв на добиванні та приніс португальцям перемогу. 1:2 – драматична поразка Ворскли.

Ворскла після 2 турів не набрала жодного очка та разом з Карабахом замикає турнірну таблицю групи E. У Арсенала та Спортінга по 6 пунктів.

Спортінг недооцінив суперника

Жозе Пезейру, схоже, не був готовий до настільки важкого матчу. Наставник лісабонців залишив на лаві запасних кількох основних футболістів. Втім, у другому таймі Пезейру змушений був внести корективи у гру, які в підсумку все ж дали результат. Португальський тренер відчутно нервував на лаві запасних, спостерігаючи за тим, як гра йде не за його планом. Схожі емоції були і у капітана команди Нані. Полтавці інколи доводили суперників мало не до істерики – це серйозний комплімент для Ворскли.

Ворскла продемонструвала хронічну проблему українських команд

Збірна України, Динамо, Зоря, Шахтар, Олександрія, та ж Ворскла – всі українські команди регулярно пропускають вирішальні голи на останніх хвилинах поєдинку. Проблема відома давно, проте досі не вирішена. Цей матч – чергова біль України, яка була дуже близькою до трімуфу.

Ліга Європи 2018/19, 2 тур

Ворскла – Спортінг – 1:2

Голи: Кулач, 10 – Монтеро, 90, Кабрал, 90+3