УКР РУС

Ворскла переграла Колос, а Кривбас здолав Металіст 1925 – Скрипник і Вернидуб спробують відібрати в Ротаня єврокубки

29 травня 2023 Читать на русском

Боротьба за останнє єврокубкове місце від УПЛ загострюється. Кривбас і Ворскла здобули важливі перемоги.

Україна. Прем'єр-ліга, 29 тур

Металіст 1925 – Кривбас – 0:2

Голи: Задерака, 46, Кораблін, 90+4

Ворскла – Колос – 2:0

Голи: Феліпе, 75, Скляр, 87

Ворскла та Кривбас стараються нав'язати боротьбу Олександрії за путівку в Лігу конференцій. Колишні тренери Зорі хочуть повернутися в єврокубки. Юрій Вернидуб і Віктор Скрипник сьогодні свої матчі виграли.

Зоря гарантувала третє місце УПЛ тріумфом в Олександрії – "динамівські" голи відчепили Київ, шанси на ЛЧ залишаються

Кривбас здолав Металіст 1925. У першому таймі Капіч і Дебелко безуспішно намагалися щось створити. М'яч влетів у ворота харків'ян вже в дебюті другого тайму. Після вкидання ауту Дебелко віддав пас на Задераку, а той прицільно пробив у ближній кут.

По перерві Металіст 1925 організував кілька швидких атак, які могли завершитися результативно, але Кривбас захистив ворота. А в компенсований час другим голом зняв усі питання – Капіч прострілив на дальню стійку, куди набіг Кораблін.

Ворскла володіла ініціативою та постійно атакувала на ворота Колоса. Однак забити ніяк не вдавалося. Удар Челядіна з-під перекладини витягнув голкіпер, Степанюк з офсайда пробив у стійку, ще був момент у Сефері.

Колос відповів двома супершансами Велетня. Владислав взяв ініціативу на себе та двічі сміливо пішов у дриблінг. Епізоди завершилися ударами з хороших позицій – Ісенку довелося рятувати Ворсклу на лінії.

По перерві Ворскла також діяла з позиції сили. Степанюк отримав гострий пас з флангу та після помилок суперників опинився перед порожніми воротами. Влучити у площину форварда не зумів.

Полтавці забили завдяки контратаці. Колос пішов на кутовий і розкрився, а Ворскла розіграла зразкову контру. Юрченко знайшов Степанюка, той підключив Скляра, а Олександр викотив під удар Феліпе. На останніх хвилинах Ворскла подвоїла перевагу: Степанюк підстеріг помилку захисника та асистував Скляру.

Таким чином Кривбас (41 очко) і Ворскла (42 очки) перемогли та скоротили відставання від Олександрії (43 очки). Все вирішиться в останньому турі, де Олександрія грає проти Руха, Ворскла зустрічається з немотивованим чемпіоном Шахтарем, а Кривбас протистоїть СК Дніпро-1, який ще бореться за Лігу чемпіонів.

Колос (33 очки) і Металіст 1925 (31 очко) ще не гарантували собі прописку в еліті на наступний сезон. У "чорно-білих" після серії поразок залишилося лише два бали переваги над зоною перехідних матчів. Металіст 1925 взагалі перебуває на межі небезпечної зони, маючи рівність з Рухом і Інгульцем.