УКР РУС

Ворскла – Зоря: анонс матчу УПЛ

23 вересня 2018 Читать на русском

Ворскла вдома приймає Зорю в рамках 9-го туру УПЛ. Анонс та прогноз матчу читайте на Футбол 24.

Ворскла – Зоря

23 вересня, 19:30, Полтава, стадіон ім. О. Бутовського

Головний арбітр: Сергій Бойко (Київська область)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

За статусом даний матч однозначно є центральним у поточному турі. Діючий бронзовий призер та учасник Ліги Європи зустрінеться проти чи не головної третьої сили чемпіонату, що завжди цікаво – особливо, коли згадати про можливість наблизитись до Олександрії впритул. Крім того, тут накладається момент реваншизму, адже Зоря у минулому сезоні віддала Ворсклі бронзу – і не просто поступившись за очками, а програвши в останньому турі очний поєдинок за медалі. Владислав Кочергін вже встиг заявити, що луганці вимагають сатисфакції, однак зробити це буде непросто – полтавці забезпечили собі фантастичну підтримку на стадіоні, продаючи квитки по 5 гривень.

Кочергін: Зорі потрібно взяти у Ворскли реванш за минулий чемпіонат

В останньому матчі проти Зорі Ворскла завоювала бронзові медалі УПЛ

Ворскла повертається до УПЛ після фантастичного матчу проти Арсенала на Емірейтс, в якому підопічні Василя Сачка зуміли забити аж два голи (хоча й пропустили до того чотири). Неясно, як ця "звитяга" позначилася на "зелено-білих" – після таких історій можливе як емоційне піднесення, так і повне спустошення, з яким зробити нічого не можна. Досить суперечливими виглядають і результати в УПЛ: так, Ворскла змогла набрати непоганий хід і виграти два з трьох останніх поєдинків, проявивши неабияку волю до перемоги, однак при зустрічах з лідерами – Динамо, Шахтарем та Олександрією – команда згорала, немов радянська лампочка. Зоря у цьому сезоні явно відноситься до топів, більше забиваючи та менше програючи – втім, за очками у обох рівність.

Кобахідзе: Гравці Ворскли будуть розповідати про матч з Арсеналом і синам, і внукам

Ворскла у четвер забила два голи у ворота Арсенала на Емірейтс Стедіум

Луганці у минулому турі провели потужний матч проти Динамо, зігравши внічию 1:1. "Мужики" намагалися не гнівити Бога в інтерв'ю, але Артем Громов все ж озвучив загальне враження від цієї зустрічі – Зоря швидше втратила два очка, ніж набрала одне. "Чорно-білі" домінували на полі й майже нічого не дали створити киянам, однак проявили просто таки катастрофічні проблеми з реалізацією – чого лише коштує удар вище воріт у виконанні все того ж Громова. З метру. В пусті. За подібне марнотратство рано чи пізно покарають більш жорстоко, ніж просто голом Сидорчука з першого удару суперника в площину – а Ворскла якраз є спеціалістом з таких речей. Втім, поки що Зоря виглядає більш перспективно: у неї вдвічі менше поразок, гарні поєдинки з топами та +4 у різниці м'ячів – фоні полтавських -3 цей показник максимально ефектно демонструє перевагу підопічних Юрія Вернидуба.

Харатін: Хотіли перемогти, тому після гри з Динамо дещо змішані почуття

Статистика протистояння та цікаві факти

1. Ворскла та Зоря провели між собою 26 матчів, у яких полтавці перемогли вісім разів. Луганці мають лише сім перемог, а 11 зустрічей команди звели внічию. Всі поєдинки були зіграні в рамках УПЛ.

2. Статистика протистояння між командами – 28:26 на користь Ворскли.

3. Найбільші перемоги команд один над одним були зафіксовані у 2018 році на "Славутич-Арені": у 21 турі минулого чемпіонату Зоря розгромила Ворсклу з рахунком 3:0, а у 27 турі програла їй з аналогічним рахунком.

4. Найрезультативніший матч між Ворсклою та Зорею був зіграний навесні 2012 року – у Полтаві команди зіграли внічию 2:2.

5. Найкращим бомбардиром Ворскли у матчах проти Зорі є Роман Безус – 3 голи. З нинішніх гравців найбільше голів у ворота луганців поклав Владислав Кулач – на його рахунку два м'ячі.

6. Найкращим бомбардиром Зорі у матчах проти Ворскли є Пилип Будківський – 3 голи. З нинішніх гравців найбільше голів у ворота полтавців поклав Артем Гордієнко – на його рахунку теж два м'ячі.

Президент Ворскли Черняк: Ми виплатили практично всі борги гравцям, всі задоволені

Кадрова ситуація

Ворсклі точно не допоможе Олександр Чижов, який отримав пошкодження ще перед матчем проти Карпат і був відсутній у заявці команди на гру з Арсеналом. Є питання і по Артему Габелку, який також мав пошкодження, однак полетів у Лондон, так і не вийшовши на поле. Дискваліфікованих у складі полтавців не було, тож можна констатувати, що великих проблем з кадрами у Василя Сачка немає.

Владислав Кабаєв через дискваліфікацію пропустить матч проти Ворскли

Караваєв: Матч проти Динамо додасть Зорі впевненості

Зоря не може похизуватися дисциплінарною чистотою, адже у минулому турі червону картку отримав Владислав Кабаєв – він точно пропустить поєдинок з Ворсклою. Крім того, пошкодження у грі з Динамо отримав Дмитро Хомченовський, а Максим Луньов та Артем Гордієнко через травми навіть не потрапили у тодішню заявку. Натомість, Юрій Вернидуб знову зможе розраховувати на Богдана Михайліченка, Богдана Лєднєва та Олександра Тимчика, які пропускали попередній матч через умови оренди.

Орієнтовні склади на матч Ворскла – Зоря

Ворскла: Шуст, Артур, Даллку, Чеснаков, Пердута, Шарпар, Скляр, Ребенок, Кулач, Кадимян, Коломоєць

Зоря: Махарадзе, Михайліченко, Вернидуб, Сваток, Тимчик, Сілас, Харатін, Громов, Лєднєв, Караваєв, Рафаель

Прогноз Футбол 24 – 1:2

Ворскла, звісно, здивувала своєю грою у Лондоні й набрала непоганий хід у чемпіонаті, однак назвати її однозначним фаворитом поєдинку проти Зорі важко. Підопічні Василя Сачка хоч і перемагають, але роблять це на морально-вольових і на значній долі фарту – без двох автоголів суперника у двох домашніх матчах поспіль полтавці знаходились би у зоні вильоту. Крім того, існують сумніви щодо того, чи зможуть "зелено-білі" відновитись після Арсенала – і питання не стільки у фізичних кондиціях, скільки в емоційних; дуже важко налаштуватися на УПЛ після Емірейтс. Втім, повний рідний стадіон може трохи підзарядити ворсклян – та й оппонент у них знову важкий.

Ворскла продаватиме квитки на матч проти Зорі за 5 грн

Зоря – фаворит матчу проти Ворскли

Зоря поки що виглядала набагато переконливіше – при цьому не тільки загалом по ходу чемпіонату, а й в очних зустрічах із суперважкими колективами на кшталт Браги, РБ Лейпцига або Динамо. Останній матч проти киян підтверджує, що справа далеко не у форсуванні підготовки через кваліфікацію ЛЄ – просто луганці самі по собі є дуже потужними. У грі проти втомленої та спустошеної (в теорії) Ворскли Зоря виглядає фаворитом, хоча поєдинок обіцяє бути вкрай важким. Тим не менш, підопічні Юрія Вернидуба мають набрати три очки й наступити на хвіст Олександрії.

Михайло Юхименко, Футбол 24