УКР РУС

Ворскла – Спортінг: анонс матчу Ліги Європи

4 жовтня 2018 Читать на русском

Ворскла приймає Спортінг в рамках 2-го туру Ліги Європи. Анонс та прогноз матчу читайте на Футбол 24.

Ворскла – Спортінг

4 жовтня, 19:55, Полтава, стадіон ім. О. Бутовського

Головний арбітр: Микола Дабановіч (Чорногорія)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Ворскла продовжує писати єврокубкову казочку, приймаючи вдома не кого-небудь, а лісабонський Спортінг. Вже сам факт приїзду колективу, яким капітанить Нані й більша частина якого через рік-два гратиме по топ-клубах, є маленькою перемогою полтавців, однак поєдинки обох клубів у першому турі Ліги Європи говорять про те, що можна здобути перемогу й побільше. Поки Ворскла на Емірейтс забивала два голи, про які футболісти розказуватимуть своїм внукам, Спортінг у рідних стінах лише на останніх хвилинах дотиснув Карабах (2:0). Так, це все одно нуль і три очки, але це також і факт – проти грізних португальців цілком можна грати на результат.

Тренер Спортінга Перейру: Ми розуміємо, що Ворскла непроста команда, адже вони двічі забили Арсеналу

До Полтави завітає легендарний Нані – капітан Спортінга

З останнім у Ворскли поки що повний порядок. В УПЛ команда Василя Сачка виграли чотири рази поспіль, відірвавшись від Зорі за рахунок очної звитяги та наблизившись до третього місця на відстань одного очка. У трьох поєдинках в сезоні "зелено-білим" вдавалося вирвати перемогу після того, як суперник відігрувався – і, що характерно, всі ці геройства відбувалися на стадіоні ім. О. Бутовського. І у всіх випадках суперник забивав автогол на останніх хвилинах. Словом, поки що Фортуна стоїть на стороні Ворскли, але це й не дивно – у всіх матчах команда напрацьовувала на дані автоголи, фактично забираючи своє чужими руками. Тепер цей трюк потрібно повторити зі Спортінгом.

Ворскла – Спортінг: передматчева прес-конференція Василя Сачка

Ворскла в УПЛ виграла чотири матчі поспіль

Лісабонці в себе вдома наразі йдуть не гірше за полтавців, вигравши три з п'яти останніх поєдинків та одного разу зігравши внічию. Єдину поразку "левам" завдала Брага, яку влітку вибила з єврокубків Зоря, а єдина нічия трапилася з Бенфікою. Футбол Спортінга залишається традиційно агресивним, швидким та заточеним під індивідульні особливості виконавців, але серед топ-4 португальського чемпіонату атака "аристократів" є найменш ефективною – за шість матчів вона не забила й десяти м'ячів. Втім, "зелено-білі" можуть похизуватися найкращою обороною в лізі – на її рахунку лише чотири пропущених м'ячі, два з яких було забито лідерами португальського футболу.

Петровіч: Ворскла же жодного разу не перемагала, але у Лізі Європи немає слабких суперників

Статистика протистояння та цікаві факти

1. Ворскла ніколи не зустрічалася зі Спортінгом в офіційних матчах. Сьогоднішній поєдинок є дебютним у їх історії.

2. Ворскла вже грала проти лісабонських клубів – і навіть перемагала. У плей-офф Ліги Європи 2009/2010 полтавці зазнали виїзного розгрому від Бенфіки (4:0), однак перемогли вдома з рахунком 2:1. Один з голів забив нинішній наставник Ворскли Василь Сачко.

3. Загалом Ворскла провела чотири поєдинки проти португальських клубів, програвши три з них та вигравши один. Загальний рахунок протистояння з португальцями – 4:9.

4. Спортінг провів проти українських клубів шість матчів – і жодного не програв (5 перемог, 1 нічия). Загальний рахунок протистояння з українцями – 10:3.

5. Українські та португальські колективи грають між собою дуже рівно, здобувши по 17 перемог і 11 разів завершивши матч внічию. Загальний рахунок протистояння – 62:57 на користь УПЛ.

Спортінг: аристократичний клуб-скандаліст, з яким не вміють грати українці – все, що треба знати про суперника Ворскли

Кадрова ситуація

Ворскла не може похизуватися відсутністю кадрових проблем, адже у матчі проти Зорі важку травму отримав Олександр Кобахідзе – можливо, він не зіграє до кінця року. Втім, це єдиний негаразд у складі полтавців. Недавно до роботи з командою після пошкоджень повернулися Артем Габелок та Олександр Чижов, а дискваліфікованих серед "зелено-білих" поки що немає.

Олександр Кобахідзе не зіграє проти Спортінга

Що стосується Спортінга, то тут також все не зовсім у райдужних фарбах. Точно не допоможуть гостям нападник Бас Дост та захисник Жеремі Матьє – вони ще не відновилися від пошкоджень. Під великим питанням також участь у матчі Родріго Баттальї, але навряд чи це все має істотне значення для Ворскли – склад Спортінга сумарно у більш ніж десять разів дорожчий за полтавський, тож грати там є кому.

Орієнтовні склади на матч Ворскла – Спортінг

Ворскла: Шуст – Пердута, Чижов, Даллку, Артур – Шарпар, Кравченко – Сергійчук, Кулач, Ребенок – Коломоєць

Спортінг: Сален – Гаспар, Пінту, Коатес, Жефферсон – Вендел, Гудель – Нані, Фернандеш, Кабраль – Діабі

Прогноз Футбол 24 – 1:2

Ворскла у матчі з Арсеналом довела, що її рано списувати. Підопічні Василя Сачка за певних умов і не дуже довго можуть витягувати топ-швидкості, нав'язувати боротьбу та навіть забивати у ворота грандів. Фактор домашнього стадіону має як мінімум подвоїти силу цих чеснот, тож Спортінг на легку прогулянку може не розраховувати – у Полтаві доведеться істотно пропотіти. Втім, Ворсклу фаворитом це ще не робить.

Шарпар: Не впевнений, що Арсенал зможе обіграти Спортінг

Спортінг – фаворит матчу проти Ворскли

Спортінг – неймовірно сильний суперник для бронзового призера УПЛ, в якого ще й існує просто якась кармічна схильність до перемог над українцями. Лісабонці можуть грати по-різному і вміють дожимати суперника, однак головною їх перевагою є якісна оборона. Це Арсенал любить зіграти без тилів, тому що захищатися давно вже не вміє, а от Спортінг великої кількості зон для проходів Ребенка не дасть. Українські команди дуже натужно забивають голи, тож лісабонці у даному протистоянні виглядають на порядок перспективніше. Втім, поки що вони фаворити лише на папері – на місця все розставить лише матч.

Михайло Юхименко, Футбол 24