УКР РУС

Ворскла – Шахтар: анонс матчу

9 березня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

23 тур УПЛ. 19:00. Полтава, "Ворскла" ім. О. Бутовського. Телетрансляція – канал "Футбол 1". Головний арбітр – Олександр Дердо.

Перший етап чемпіонату Шахтар завершив на чолі турнірної таблиці з 6-очковим гандикапом. Вже у вівторок команда Паулу Фонсеки проведе відповідальний матч проти Роми в Лізі чемпіонів, тому зустріч з Ворсклою винесли на п'ятницю – вона відкриє програму 23 туру та другого етапу УПЛ загалом.

Статистика протистояння – 53 матчі: 4 вікторії Ворскли, 11 нічиїх, 38 перемог Шахтаря

"Гірники" після зимової перерви демонструють вражаючу форму. Окрім успіху в матчі Ромою, Шахтар здобув 3 впевнені перемоги на внутрішній арені із загальним рахунком 13:0. Якщо Зірка та Чорноморець не чинили лідеру першості жодного супротиву, то Карпати вистояли цілий тайм.

Шахтар розгромив Карпати у Львові: огляд матчу

Шахтар минулого тижня поїхав у Львів з серйозними кадровими втратами, однак це не завадило знову вчинити розгром. Сьогодні ж донецька команда (за виключенням травмованих Сергія Кривцова та Максима Малишева) в повній бойовій готовності. Щоправда, перед Римом Паулу Фонсека може поберегти деяких зірок від можливих травм на полтавському газоні, який тиждень тому під час гри Ворскли та Чорноморця неабияк постраждав.

Родзинки
– Ворскла програє Шахтарю в 5 матчах поспіль.
– Домашня переможна серія Ворскли складає 3 матчі.
– Шахтар забиває в 9 матчах УПЛ поспіль, а в останніх 3 – не пропускає.
– Феррейра може забити 40-й гол в УПЛ, Марлос – 40-й гол за Шахтар у всіх турнірах.

Важке домашнє поле – один з головних аргументів на користь Ворскли. З мінусів для Василя Сачка – відсутність кількох ключових виконавців. Основний центральний захисник Олександр Чижов пошкодив коліно, а Дмитро Кравченко, який міг би закрити позицію в центрі оборони, продовжує відновлення. Найкращий бомбардир команди Юрій Коломоєць не вийде через травму, яка завадила йому дограти матч проти Чорноморця.

Герой тієї зустрічі Владислав Кулач, ймовірно, також пропустить поєдинок, адже він перебуває на контракті з Шахтарем. Ворсклі буде складно креативити без основної пари форвардів, а замінити їх можуть новачки Васін і Сергійчук.

Попередній матч
13.10.2017. 12-й тур чемпіонату України-2017/2018
Шахтар – Ворскла – 3:2
Голи: Марлос, 21, Феррейра, 36, 82 – Коломоєць, 42, 57

Після першої частини УПЛ полтавці перебувають у топ-3 та випереджають Зорю на 4 бали. Незважаючи на певні проблеми, вони повинні дати бій Шахтарю та почати підготовку до єврокубкового сезону. Одна справа – завдяки вищому класу перемагати середняків, і зовсім інша – нав'язати боротьбу учаснику плей-офф Ліги чемпіонів. У жовтні "зелено-білим" це вдалося, але Шахтар все одно вирвав перемогу, а Ворскла після цього пережила серію з 4 поразок.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Ворскла: Шуст – Пердута, Даллку, Чеснаков, Сапай – Шарпар, Скляр – Кобахідзе, Васін, Ребенок – Сергійчук.

Шахтар: Пятов – Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Тайсон, Бернард – Феррейра.