УКР РУС

"Ворскла" - "Шахтар". 4 тур УПЛ. Анонс

9 серпня 2015 Читать на русском

В рамках 4-го туру Ліги Парі-матч в Полтаві місцева "Ворскла" зустрінеться з донецьким "Шахтарем".

19:30. Полтава, стадіон "Ворскла" ім. Бутовського". Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Арбітр - Анатолій Абдула (Харків)

Якби не протистояння "Дніпра" та "Динамо", цей матч без сумніву вважався би центральним у турі, однак поки за значимістю він займає друге місце. Проте вболівальникам не слід до цього поєдинку ставитися з певним скепсисом, оскільки зустрічаються лідери українського футболу – команди, що представляють нашу країну в єврокубках.

Стан справ в командах

Посеред тижня "Ворскла" та "Шахтар" якраз і провели свої єврокубкові матчі. До слова, обидві команди своїм суперникам відвантажили по три м'ячі, однак полтавці свій 3-й забили вже в есктра-таймі, а згодом ще й на останніх хвилинах пропустили такий непотрібний гол від "Жиліни", і у підсумку припинили свою цьогорічну єврокубкову історію, так і не зумівши пройти словацький бар'єр. "Гірники" своєю чергою повністю знищили зірковий турецький "Фенербахче" на переповненій "Арені Львів".

Відтак до звітного протистояння суперники підходять зовсім з протилежними настроями. Крім того, "Шахтар" мав на добу більше для відновлення, і це не враховуючи екстра-таймів "Ворскли". Однак полтавці неодмінно захочуть перед власними вболівальниками реабілітуватися за ту прикру невдачу. Тим більше, що справи "біло-зелених" в УПЛ йдуть не так, як би їм цього хотілося – 3 нічийні результати після аналогічної кількості турів. Але, попри такий результат, у матчі з "Жиліною" "Ворскла" довела, що вона може вирішувати складні завдання, і хтозна, можливо саме зараз настав той моменти, коли підопічні Сачка нарешті вистрілять.

Щодо донеччан, то тут все набагато простіше. "Гірники" потужно розпочали цей сезон – здобули Суперкубок, обігравши свого найнепримиреннішого суперника – київське "Динамо", потім були 3 поспіль перемоги в чемпіонаті та вихід в плей-оф Ліги чемпіонів. Як зазначив після останнього матчу з турками Даріо Срна, теперішній "Шахтар" - найсильніший в історії. Наразі з цим і не посперечаєшся, але, якби там не було, час покаже.

Також варто відзначити, що до складу "Ворскли" може повернутися Артем Громов, котрий через пошкодження пропускав як матч попереднього туру, так і гру в Лізі Європи. Місце ж воротах може знову зайняти Станіслав Богуш, котрий матч-відповідь зі словаками пропускав через дискваліфікацію. До слова, тоді першим номером полтавської команди був Дмитро Нєпогодов.

Історія протистоянь

Перший матч в рамках чемпіонатів України між сьогоднішніми суперниками відбувся в 1996 році. Тоді поєдинок в Полтаві завершився нічиєю 1:1, а голи команди забивали в кінцівці поєдинку. Найбільший розгром було зафіксовано в 1998-му, коли в Донецьку "Шахтар" присипав попелом "Ворсклу" із рахунком 7:3. Однак найчастіше зустрічі завершувалися 1:0 на користь тієї або іншої команди – 9 разів так перемагали "гірники" та двічі Полтава.

На тренерському містку найбільше матчів провели Мірча Луческу (23) та Микола Павлов (9). Найкращим же бомбардиром є Андрій Воробей, котрий відзначався 8 разів. Здобутки "Ворскли" в цьому плані значно скромніші – по 3 м'ячі до свого активу записали Ахмед Янузі та Ігор Костюк. Найшвидше в історії протистоянь відкривав рахунок саме "Шахтар" - 3-я хвилина, однак полтавці це робили не набагато пізніше – 5-та. Найпізніше ж команди забивали на 87-й ("Шахтар") та 90+2 хвилинах ("Ворскла").

Статистика матчів між суперниками:
Всього – тридцять вісім: +2 =8 -28; голи – 19:72
На своєму полі – дев’ятнадцять: +2 =5 -12; голи – 11:30
Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2012/2013 – 0:1 (вдома) та 1:4 (в гостях); 2013/2014 – 1:0 та 0:3; 2014/2015 – 1:2 та 0:3

Феміда

Допомагатимуть Анатолію Абдулі асистенти Віктор Кравченко (Львів) та Семен Шлончак (Черкаси), а також резервний арбітр Сергій Бойко (Київська обл.). Спостерігачем арбітражу призначено Сергія Задірана з Дніпропетровська.

Орієнтовні склади:

"Ворскла": Богуш - Сімінін, Є. Ткачук, Даллку, Сапай – Громов, Скляр, А. Ткачук, Турсунов - Шиндер, Ковпак

"Шахтар": Каніболоцький – Кобін, Ракицький, Кучер, Азеведо – Степаненко, Малишев - Марлос, Тейшейра, Бернард – Гладкий

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Андрій Шляхтін, Футбол 24