УКР РУС

"Ворскла" – "Іллічівець": Ребенок vs Фомін

17 березня 2012 Читать на русском

Напередодні сьогоднішньго матчу "Ворскла" – "Іллічівець" на питання кореспондента сайту "Футбол24" відповіли півзахисник полтавчан Павло Ребенок та нападник маріупольців Руслан Фомін.

– Як оцінюєш виступ своєї команди у перших двох іграх весняної частини чемпіонату?

– Павло Ребенок (П. Р.): Для нас дуже важливо було виграти першу гру у "Кривбаса". Перемога в ній додала нам впевненості. В принципі, ми задоволені і нічиєю у Дніпропетровську. Хоча в кінці мали чисельну перевагу і могли виграти. Але дотиснути "Дніпро" на останніх хвилинах нам не вдалося. Тим не менше, одне очко з "Дніпром" на його полі – це зовсім не погано. Так само, як і чотири очки у двох матчах загалом. Тому вважаю, що завдання на перші весняні матчі ми виконали – йдемо, можна сказати, за хорошим графіком, а головне, наблизилися до зони єврокубків.

– Руслан Фомін (Р. Ф.): Ми програли обидва матчі, тому говорити особливо немає про що – поразки говорять самі за себе. Хоча в Одесі ми аж ніяк не заслуговували на програш – по грі однозначно мала бути нічия. До того ж гол ми забили самі собі та ще й зі штрафного, який придумав суддя. При цьому він ще й дав мені другу жовту карточку, яка була в мене другою і я залишив поле. Коли з першим попередженням я погоджуюсь, то з другим ні, бо воно було абсолютно не справедливим. Але не хочу говорити на цю тему – є відповідні органи, які відповідають за суддівство. Що вони там вирішили, я не знаю, але в другому турі цей арбітр (Костянтин Труханов – Авт.) вже не судив. Сподіваюся, в Прем’єр-лізі він з’явиться не скоро. Та найгірше, що через помилку арбітра я не зміг допомогти команді в минулому турі з "Шахтарем", коли окрім мене через дискваліфікацію не грало ще двоє гравців, а Таргамадзе отримав травму. Проти чемпіона і так важко грати, а тут ми ще й вийшли на поле майже без половини гравців основи. Але це все лірика, а проза життя полягає втому, що весну ми почали з двох поразок. Тому потрібно виправляти ситуацію.

– Як пройшла підготовка до суботнього матчу і чого від нього очікуєш?

– П. Р.: Готувалися нормально. Тренування проводили на базі та на центральному стадіоні "Ворскла". Хоча "Іллічівець" програв два перших матчі, але по грі дивився не погано і в Одесі як мінімум мав брати одне очко. Але десь їм не повезло. Тому ми готуємося до гри з ними з повною відповідальністю і знаємо, що на нас очікує важка гра. Звичайно, вдома хочеться перемогти і продовжити набирати очки. Шкода тільки, що через перебір карточек не буде грати Янузі. Але в нас достатньо хороших нападаючих. Тому сподіваюся, що відсутність на полі Ахмеда не позначиться на грі.

– Р. Ф.: Якщо до попереднього матчу з "Шахтарем" ми готувалися на штучному полі (ігрове поле через негоду берегли), то цей тиждень тренування проводили вже на "Іллічівці". Тому зараз нам не доведеться адаптуватися до природнього газону. Сподіваюся, це позитивно позначиться на нашій грі. Що ж до кадрових проблем, то вони у нас, на жаль, знову є. Цього разу через дискваліфікацію не гратимуть двоє – Олексій Полянський та Адріан Пуканич. Але нам не звикати до подібних проблем. Тим більше, лава запасних у нас не погана.

– Від кого з гравців команди-суперника очікуєш найбільше неприємностей?

– П. Р.: За підбором гравців у "Іллічівця" зовсім не слабенька команда. Так, у них багато гравців, арендованих у "Шахтаря". Але ж в "Шахтар" будь-кого не беруть. Тому кваліфікація футболістів "Іллічівця" не викликає сумнівів. Коли ж когось виділяти, то я б виділив воротаря Худжамова, а також Кожанова і Пуканича. Але останній з нами грати не буде. Однак від цього наше життя набагато легшим навряд чи стане.

– Р. Ф.: "Ворскла", як і попередні команди Миколи Павлова, славиться своєю командною грою та хорошою функціональною готовністю. Ми з ними грали на зборах у Ялті і тоді все це відчули на собі. Але є в полтавчан і лідери. Не випадково ж Олег Блохін запрошує до збірної Безуса, Селіна. Окрім них я б ще виділив Даллку, Янузі, Ребенка і особливо Маркоскі.

– Микола Павлов не один сезон тренував "Іллічівець". Як гадаєш, це позначиться на грі?

– П. Р.: Так вийшло, що ми двічі поспіль граємо проти колишніх команд нашого головного тренера. В Дніпропетровську Микола Павлов в цілому залишився задоволений і грою, і результатом. Зробимо все, щоб потішити його і в матчі з "Іллічівцем", який він, як і "Ворсклу", свого часу виводив у єврокубки.

– Р. Ф.: Коли я був у "Металісті" і ми грали з "Карпатами", то ми знали, що ігри проти львів’ян окрім турнірних очок треба добре відіграти ще й заради Мирона Богдановича Маркевича. В суботу в аналогічній ситуації будуть гравці Полтави. Тому це може позначитися на їхній мотивації. Але ми це обов’єязково врахуємо.

– Який рахунок влаштує тебе і твоїх партнерів?

– П. Р.: У нас зараз таке турнірне становище, що в кожній грі необхідно грати лише на виграш. До того ж ми граємо вдома. Тому нічия нас аж ніяк не задовольнить.

– Р. Ф.: Як я вже говорив, нам потрібно після двох поразок виправляти ситуацію. Тому головне, щоб ми взяли очки. Звичайно, три було б краще. Але й нічия у гостях з такою командою, як "Ворскла" – це не погано. Однак на поле ми будемо виходити з думкою про перемогу.

– За рахунок чого збираєтеся його досягти?

– П. Р.: Головне, зіграти в свою гру. Я вже казав, що ми будемо грати без Янузі, який зараз у хорошій формі. Але якщо нам вдасться показати свій звичний футбол, то проблем виникнути не повинно. Що ж до тактики, то думаю, трибуни поженуть нас вперед. Та й "Ворскла" не та команда, що грає вдома від оборони.

– Р. Ф.: Виконання установки тренерів та повна самовіддача упродовж всіх 90 хвилин – ось рецепт досягнення успіху. Думаю, тренери оберуть найбільш дієву тактику і ми нарешті почнемо підніматися по щаблях турнірної таблиці.

– Свого часу ти грав за "Металіст", який наразі є єдиним представником України в єврокубках. Після домашньої поразки команди Мирона Маркевича "Олімпіакосу", очікував, що харків’яни пройдуть далі?

– П. Р.: "Металіст" за підбором гравців сильніший за "Олімпіакос". До того ж команди Маркевича завжди вміли грати у гостях. Навіть більше, інколи їм на виїзді грати легше, ніж вдома. Тому до гри в Греції я казав, що шанси 50 на 50. Звичайно, не обійшлося і без долі везіння для харків’ян. Але ж ми всі добре знаємо, кому фартить у футболі… А мені також було цікаво спостерігати за парою "Ганновер" – "Стандард", протистоянням наших суперників у групі. Як я й очікував, після нічиєї у Бельгії, в Німеччині "Ганновер" впевнено вяв своє.

– Р. Ф.: "Металіст" мав вигравати і вдома. Але на заваді стало два моменти. Перший – якість поля. Другий – легка прогулянка в іграх із "Зальцбургом" трохи розслабила команду Мирона Богдановича. Але у повторній грі все встало на свої місця. Хоча греки в першому таймі могли вирішити всі свої проблеми. Та вони спромоглися забити лише один м’яч, а по перерві їм явно забракло фізики.

– Як розцінюєш для "Металіста" результати жеребкування?

– П. Р.: Непоганий жереб. "Спортинг" не є тим бар’єром, який не можна подолати. Скажу більше, фаворитом в цій парі вважаю "Металіст".

– Р. Ф.: Як на мне, все склалося якнайкраще. Думаю, харків’яни також цілком задоволені суперником, який їм випав. Але не сумніваюся, що з іншої сторони, недооцінки суперника з боку "Металіста" не буде. Це ж чвертьфінал Ліги Європи.

– Шанси виграти Лігу Європи у "Металіста" є?

– П. Р.: Головні фаворити – два клуби з Манчестера – вже вилетіли. Хоча сильних конкурентів вистачає – всі три іспанських команди, обидві німецькі. Але не викликає сумніву, що будь-яку команду, що продовжує боротьбу за трофей, "Металіст" здатен обіграти. Так що шанс є – головне, ним скористатися.

– Р. Ф.: Було б дуже добре. Мені, як харків’янину, цього дуже хочеться. А шанс є, тим більше, що поля з кожним днем стають все кращими. Треба тільки не марнувати свої моменти в кожній грі.

Розмовляв Адам Федак