УКР РУС

Воронін: В Харкові українцям буде значно важче, ніж у Варшаві

10 жовтня 2013 Читать на русском

Екс-форвард національної збірної України Андрій Воронін в інтерв’ю "Футбол 24" поділився сподіваннями від найближчих двох ключових ігор "синьо-жовтих" у відборі до чемпіонату світу-2014.

- Залишилося зробити останній крок, провести два матчі, - каже Воронін. - Хоча, як на мене, з поляками буде важкий матч, а ось із Сан-Марино ні у кого не має сумнівів у нашій перемозі. Найголовніше удома обіграти Польщу і дивитися на результати англійців. А те що нам до снаги здолати поляків, показали попередні ігри.

- Як гадаєте, за яким сценарієм проходитиме матч із поляками?

-  Матч не буде простим, це точно. Не думаю, що гра буде такою, як перше протистояння у Варшаві. Буде значно важче. Все-таки ми говоримо про протистояння Україна – Польща. І наші суперники програли перший матч, коли багато хто їх вважав фаворитами. Чимало гравців збірної Польщі грають у Європі, їхні футболісти у складі дортмундської "Борусії" грали у фіналі Ліги чемпіонів. І вони програли українцям, програли по ділу. Думаю, поляки хочуть взяти реванш. Тим паче, що у них є ще шанси посісти друге місце в групі.

- Збірна Англії здатна загубити очки у матчах із чорногорцями чи поляками?

- Вважаю, що так. Чорногорія і Польща – непогані команди. Англія в іграх із цими суперниками уже втрачала очки. Чому б вони не мали це зробити і цього разу? На нас чекають однозначно цікаві ігри. У чотирьох команд є шанси потрапити на чемпіонат світу.   

- Андрію, що змінилося в збірній України після приходу на тренерський місток Михайла Фоменка?

- Наша збірна почала більше атакувати і, як результат, "синьо-жовті" більше голів забивають. В українців з’явилася впевненість у своїх силах, стабільність. Україна не програє півтори роки, це про багато чого говорить.

- Андрію, ваше повернення у збірну можливе?

- На сьогодні не бачу причин для того, щоби розвивати цю тему. Мене ніхто не запрошував у збірну і не було розмови на цю тему. Збірна України мені багато чого дала, у "синьо-жовтій" футболці грав 10 років, ніколи не забуду цих ігор. Мені пощастило зіграти на чемпіонаті світу та чемпіонаті Європи. Рішення, прийняте після Євро-2012, було усвідомлене. Я багато років відіграв за збірну, хотілося сконцентруватися на матчах за клуб. А останнім часом мене почали часто питати про те, що я зараз у хорошій формі і чи поїду я у збірну. Повторюю, мені наразі ніхто не телефонував, ніхто не питав, тому мені нічого сказати з цього приводу.

- Ви знаєте про те, що відбулося у Львові під час гри Україна – Сан-Марино і про санкції ФІФА?    

- В інтернеті читав про це, знаю, що уболівальників звинуватили у провокаційній поведінці, пропаганді заборонених речей. Щиро кажучи, не хотів би влізати у дискусії на цю тему. Можу лише сказати, що у Львові ми провели багато матчів. Там уболівальники нас завжди тепло зустрічали, футболістам дуже подобалася тамтешня атмосфера і ми з радістю їхали до Львова. Підтримка там прекрасна, не на усіх стадіонах України, а може і ніде більше, нас так не зустрічали. Тому здивувався, що у Львові стався скандал, люди в цьому місті чекають збірну немов свята. А що там відбулося насправді я не знаю.
 
- Наостанок про ваш клуб. Як оціните початок чемпіонату для московського "Динамо"?

- Початок сезону видався змазаним. Багато очок загубили, тут багато нашої вини, ми пропускали на останніх хвилинах, десь не таланило, десь судді допомагали супернику. На старті чемпіонату у нас з’явилося семеро нових футболістів, які перейшли із "Анжи". Тому такий змазаний початок був. На щастя, останні два матчі ми виграли, зіграли на нуль. До зимової перерви хочемо якомога більше очок набрати. Усе в наших руках, команда у нас хороша, сподіваюся, що будемо в трійці перед перервою.

- Судячи зі всього, вам достатньо комфортно в "Динамо"?
 
- Справді, перебуваю в хорошій формі. Радий, що граю, забиваю, віддаю гольові передачі. Скажу так, що отримую задоволення від футболу і це найголовніше.

Розмовляв Гліб Ваколюк