УКР РУС

Воронін: Інфраструктура аматорського "Бюдеріха" може краща, ніж у професійних команди України

23 січня 2017 Читать на русском

Екс-нападник збірної України Андрій Воронін розповів про рішення очолити клуб 7-ї німецької ліги "Бюдеріх".

"Може, хтось сміється над рівнем "Бюдеріха", але потрібно десь і з кимось починати.

Якщо порівнювати, то інфраструктура аматорського "Бюдеріха" може виявитися краще розвинена, ніж у професійної команди в Україні. Тут є стадіон, ще одне ідеальне трав'яне поле, два стандартних штучних газони. Чи всі команди української вищої або навіть першої ліги можуть похвалитися такими умовами?

Зарплати? Їх як таких тут немає. Два-три найдосвідченіших гравця отримують невеликі ставки, інші – преміальні за перемогу. При цьому практично на кожне заняття постійно приходить по 15-17 чоловік.

Фінансовий аспект для мене не важливий. На бензин і морозиво я вже заробив. Це новий спортивний інтерес. У мене загоряться очі, і одне це дорожче будь-яких грошей.

Завдання "Бюдеріха"? Конкретних цілей немає. Наразі команда посідає 7-е місце в своїй лізі, але відрив від другої позиції становить 3 очки, а від першої – всього 6. Друге місце автоматично дає право на участь в перехідних матчах.

Завдання піднятися в класі немає. Але, як запевнили мене керівники, якщо до цього буде йти, сядемо і поговоримо про подальші перспективи", – розповів Воронін.

Воронін: Тренуватиму "Бюдеріх" до кінця цього сезону