УКР РУС

Воробей: Якщо "Дніпро" переможе "Інтер", то це буде сенсація

17 вересня 2014 Читать на русском

Відомий футболіст Андрій Воробей, який встиг пограти за донецький "Шахтар", дніпропетровський "Дніпро" та харківський "Металіст", розповів чому погіршилися шанси "гірників" на успіх в Лізі чемпіонів. А також форвард оцінив шанси наших клубів на вдалий виступ в груповому етапі Ліги Європи. Про це читайте в його ексклюзивному інтерв’ю для "Футбол 24".

- Андрію, виступи "Шахтаря" в чемпіонаті України вселяють у вас оптимізм перед стартом в груповому етапі Ліги чемпіонів?

- Думаю, так, але це два абсолютно різні за своїм рівнем турніри. Тут одні суперники, там будуть інші. У "Шахтаря" наразі не було таких серйозних опонентів, як "Атлетік". Добре, що в чемпіонаті України донеччани виграли усі матчі, але справжню їхню готовність покаже матч в Іспанії.

- "Атлетік" сповідує атакувальний футбол. З такими командами "гірникам" простіше грати, ніж з тими, хто грає другим номером?

-  Так, звісно простіше, коли суперник і сам атакує, і тобі дозволяє. Впевнений, футбол буде видовищним, цікавим для уболівальників. А яким буде результат – не відомо. Пригадайте, як "Атлетик" грав проти "Наполі". Італійська команда мала би сповідувати закритий футбол. Але іспанці вдома легко її перемогла.

- Хто в цій групі є претендентом номер один на перше місце – "Порту", "Атлетік", "Шахтар" чи БАТЕ?

- Ну, БАТЕ не думаю, що здатен на такий сюрприз. Думаю, що фаворитом є "Порту". В португальців більше досвіду виступів на такому рівні. З року в рік вони виступають в груповому етапі Ліги чемпіонів. У "Шахтаря" мінус – це ситуація в країні. Якби не події на Донбасі, я би "гірників" назвав фаворитом. "Атлетік" перший рік виступатиме на такому рівні, у них замало досвіду.

- Ще питання по Лізі Європи. Хто із наших трьох представників буде, на ваш погляд, найвпевненіше виглядати на груповому етапі?

- Думаю, що "Динамо". По грі, по суперникам… У "Металіста", як відомо, величезні проблеми. У "Дніпра" в групі "Інтер" - дуже сильна команда. Тому, більше шансів у "Динамо", потім у "Дніпра", і на третьому місці – "Металіст".

- Мирон Маркевич заявив, що для "Дніпра" пріоритетом є виступ в чемпіонаті України. Мирон Богданович таким чином готує собі відмовку у разі невдачі?

- Ну звісно, будь-який тренер намагається перестрахуватися. Мабуть, від керівництва він чіткого завдання не почув, в "Дніпрі" ніколи його не озвучують. Тому він вирішив перестрахуватися, сказав, що головне – це чемпіонат. Але ж насправді Лігу Європи ніхто не скасовував, усім цікавий цей турнір.

- Якщо "Дніпро" переможе "Інтер" - це буде несподіванкою?

- Це буде сенсацією. "Інтер" є сильнішою командою, ніж "Дніпро".